Дъщерята на Боян Петров представи в Швейцария филм за последния връх на баща си

https://crimes.bg/analizi/dashteryata-na-boyan-petrov-predstavi-v-shveycariya-film-za-posledniya-vrah-na-bashta-si/42842 Crimes.bg
Дъщерята на Боян Петров представи в Швейцария филм за последния връх на баща си

Дъщерята на Боян Петров представи в Швейцария филм за последния връх на баща сиДъщерята на Боян Петров - Тея представи "Отново съм тук" (Here I am, Again) в Швейцария - държавата, в която живее. Филмът проследява опита на алпиниста да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата му.Прожекцията се проведе в Лозана по инициатива на българо-швейцарската асоциация за разпространение и съхранение на българския език, култура и традиции - "Канатица". Сред присъстващите на събитието имаше и българи, които бяха пропътували над 300 километра, за да присъстват, съобщават организаторите.

След прожекцията всички имаха възможност да говорят с Тея и да споделят впечатленията си. На срещата беше решено, че се сформира група "Боян Петров", която ще се събира всяка седмица и заедно ще катери върхове в района. Подобни прожекции предстоят през следващите седмици и в други градове на Швейцария. Първи ще бъде Цюрих, в който има най-голям брой българи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.