ЦИК глоби Марешки, че нарекъл Каракачанов „шкембе войвода“

https://crimes.bg/analizi/cik-globi-mareshki-che-narekal-karakachanov-shkembe-voyvoda/40581 Crimes.bg
ЦИК глоби Марешки, че нарекъл Каракачанов „шкембе войвода“

ЦИК наложи глоба на лидера на партия "Воля" и кандидат за евродепутат Веселин Марешки заради нанесени обиди срещу друг кандидат в две телевизионни предавания. Жалба срещу Марешки е постъпила от ВМРО след негово интервю в сутрешния блок на БНТ на 7 май и интервю в предаването на bTV "Лице в лице".




Източник:




2019-05-13 10:01:00


Анализи


0

Прочетено: 31878

Кратка връзка








ЦИК наложи глоба на лидера на партия "Воля" и кандидат за евродепутат Веселин Марешки заради нанесени обиди срещу друг кандидат в две телевизионни предавания. Жалба срещу Марешки е постъпила от ВМРО след негово интервю в сутрешния блок на БНТ на 7 май и интервю в предаването на bTV "Лице в лице".Според жалбоподателите в двете предавания Марешки е използвал неприемливи думи и квалификации срещу лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и срещу кандидата за евродепутат от ВМРО Димитър Шивиков.Марешки нарекъл Красимир Каракачанов "шкембе войвода", "Краси – пет тераси" и "гастрольорът във военното министерство". Кандидатите на ВМРО са окачествени като "политически измамници" и "тотално деградирали типове". В интервюто по bTV Марешки заявява: "Не мога да приема, че човек от листата на ВМРО, пък бил той Шивиков, Джамбазки или някой друг изрод ...". Димитър Шивиков освен това е наречен "прехвален генерал" и "псевдогенерал". По негов адрес са и следните думи: "Не разбира от знаците на българската армия, но явно много добре разбира от финикийските знаци на Красимир Каракачанов".Санкцията е според чл. 183, ал. 4 от ИК, за което се предвижда глоба от 2000 до 5000 лева. Изборният кодекс забранява в предизборната агитация да се накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. ЦИК не съобщава точния размер на глобата за Веселин Марешки.Източник: Dennews.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.