ЧОК СКАНДАЛ: ГЕРБ агитира на турски в Истанбул

https://crimes.bg/analizi/chok-skandal-gerb-agitira-na-turski-v-istanbul/43190 Crimes.bg
ЧОК СКАНДАЛ: ГЕРБ агитира на турски в Истанбул

Огромен скандал е напът да провали финала на предизборната кампания на ГЕРБ след снимка, че партията на Бойко Борисов агитира в разрез с Изборния кодекс.

Става въпрос за агитация на турски език чрез плакат, закачен на ограда в мегаполиса Истанбул. Първи за нарушението сигнализира журналистът Димитър Стоянов от "Бивол", като уточни следното:

"Получих снимка, която свидетелства, че от ПП ГЕРБ агитират на турски в Истанбул. Законовите изисквания на Изборния кодекс и по-специално разпоредбата на чл. 181, ал. 2, гласи, че предизборната кампания се води на български език". 


Преди години ДОСТ на Лютви Местан бе глобена заради транспарант на турски, като разпоредбата бе издадена от ЦИК. 


 

 

 

 

Сега "автори" на незаконната агитация са дезертиралият от ДПС Илтер Бейзатов и екс областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Първият е втори в кандидатдепутатския списък за Шумен. 

Хюсмен е втори в листата на ГЕРБ за Разград. 

На незаконния плакат пише: "5 - Да за промяна" и датата на избори с уточнение, че на 11 юли България избира Народно събрание. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.