Черни облаци надвиснаха над знакова фигура в енергетиката

https://crimes.bg/analizi/cherni-oblaci-nadvisnaha-nad-znakova-figura-v-energetikata/34320 Crimes.bg
Черни облаци надвиснаха над знакова фигура в енергетиката

Тези дни ще стане ясно името му

Буреносни облаци надвиснаха над един от известните българи, свързани с енергетиката.

 

Очаква се въпросната фигура, която е мост между корпоративни интереси за десетки милиони евро, да се окаже в епицентъра на грандиозен международен скандал с тежки имиджови последици не само за енергийния бранш, но и за страната.

 

От близо година въпросното лице е обект на оперативен интерес не само в България, но и от партньорските служби, с които МВР, ДАНС и ГДБОП са в постоянен контакт. Същото лице е получило жълт картон за нерегламентираните си действия през лятото, но тъй като не си е променило поведението, сега се очаква да види червения цвят.

 

Не случайно тези дни посланикът на Вашингтон в България – Херо Мустафа заяви в телевизионно интервю, че до няколко дни ще бъде оповестен първият българин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в страната заради корупция.

 

"САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки, мерки със зъби, в борбата с корупцията. Затова скоро ще оповестим първия българин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция. Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност", подчерта Херо Мустафа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.