Британските власти са в паника заради терористична атака в…

https://crimes.bg/analizi/britanskite-vlasti-sa-v-panika-zaradi-teroristichna-ataka-v/34208 Crimes.bg
Британските власти са в паника заради терористична атака в…

Затворите са благодатна почва за радикализиране на екстремисти

Британските власти са в паника заради терористична атака в затвор.

 

Нападението на двама от задържаните срещу служители на британския затвор със строг режим "Уайтмур", източна Англия, се разследва като терористична атака, отбелязва британската полиция, цитирана от „Ройтерс“.

 

 

Делото е поето от контратерористичния полицейски отдел. В сутрешните часове двама затворници, облечени в жилетки, имитиращи пояси с взривни вещества, и въоръжени с "импровизирано хладно оръжие", атакували надзирателите. Петима от тях пострадали, но в крайна сметка успели да сломят съпротивата на нападателите и да ги задържат, се казва в съобщението.

 

Петимата пострадали вече са изписани от болницата. Според Би Би Си единият от нападателите излежавал присъда за тероризъм. Някои медии го идентифицираха като Бръстъм Зиамани, на 24 години, осъден през 2015 г. заради подготвян план да обезглави британски войник.

 

През 2016 г. британските власти обявиха, че ще изолират радикални ислямисти в специални отделения в затвори със строг режим, за да ограничат възможностите им да влияят на други затворници, поради нарасналите опасения, че затворите са благодатна почва за радикализиране на екстремисти.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.