Бойко Борисов: Положението е като на война, но без бомбите!

https://crimes.bg/analizi/boyko-borisov-polozhenieto-e-kato-na-voyna-no-bez-bombite/43430 Crimes.bg
Бойко Борисов: Положението е като на война, но без бомбите!

Бойко Борисов отново предупреди всички българи да не подценяват ситуацията с коронавируса, защото тя е изключително сериозна!

„Това, което ни се случва, е нечувано лошо. Единствено не падат бомби. Това е разликата от другата война“, каза в LIVE включване на „Господари на ефира“ министър-председателят Бойко Борисов.

„Все още бавно вървим, бавно се намаляват доходите. Ако искаме сега да имаме пари в тази кошница, е да сме сигурни, че ако продължи повече от шест, повече от година.


 

Тогава няма да има пари за пенсии, за заплати. Това са най-черните ни сценарии. Черният ни сценарий е да падне с 3 пункта икономика. Това зависи от продължителността и от възстановяването на икономиките, с които сме вързани, за да има кой да купува продукцията“, посочи премиерът.

Той заяви, че от ГЕРБ са направили дарения в битката с коронавуруса. Всеки е дарил пари от заплатата си, а самата партия е дала 100 бона от субсидията си.

„Всички министри и аз – по 1000 лева от заплатите си, близо 30 000 лева от МС. Готов съм и аз да даря половината си заплата. Ще го поставя на следващото заседание на МС. Направили сме го, готови сме още да направим! Обичам да цитирам това, което казват поповете, владиците и възрастните хора: Господ помага, но в кошара не вкарва. Трябва да работиш много и да си помогнеш сам, за да ти помогне и Господ. Мерките, които предлагаме – първо здравето, после работниците. Смирени, с упование и вяра в Господ. Мине ли, след 3 дни ще се забрави“, подчерта Борисов.

Премиерът призна, че има нужда от почивка, но сега е невъзможно да се правят почивки.

„Да пориташ, да идеш на кино, на театър. Омръзна ми да гледам на 2 метра ген. Мутафчийски, Горанов и министрите. Това ме убива“, добави той.

По думите му ключовата дума, кодът на свършване на кризата е лекарство. Намерят ли лекарство, борсите ще тръгнат нагоре.

 

„След края на извънредното положение няма да сме интересни нито аз, нито Мутафчийски. Тогава пак ще ходите на „Граф Игнатиев“ да търсите плочки“, заяви в заключение Бойко Борисов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.