Бойко Борисов от Гърция: Ние не използваме бъдеще време, защото го правим!

https://crimes.bg/analizi/boyko-borisov-ot-garciya-nie-ne-izpolzvame-badeshte-vreme-zashtoto-go-pravim/34436 Crimes.bg
Бойко Борисов от Гърция: Ние не използваме бъдеще време, защото го правим!

Бойко Борисов изтъкна пред гърците всичко сторено от него и партия ГЕРБ за издигането на българската икономика!

Позволете ми да благодаря за топлото гостоприемство. За протоколното и силно изразено посрещане на аерогарата от външния министър, което показва, че към днешна дата поколения политици от Гърция и България сме успели да запазим най-важното и в различни режими да бъдем добронамерени и приятелски настроени. Това заяви премиерът Бойко Борисов на четвъртото заседание на Съвета за сътрудничество между двете правителствата на България и Гърция.

На първото междуправителствено заседание лидерът на ГЕРБ се видя и разговаря с гръцкия министър-председател Кирякос Мицотакис, който взе да разпитва и за къща.

„Използвам случая да споделя, че шефката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ми изпрати СМС, за да поздрави случващото се с икономиката на България“, вметна министър-председателят.

„Докато някои се упражняваха с думата „диверсификация“, българската държава вложи пари в това. Вложихме блози 500 милиона, с изключително прозрачен съюз. Именно затова моля гръцкия колега да помага по контрола и да може тази година да имаме интерконектор, по който да тече втечнен газ от различни източници.

Виждате, че думата „will“ или бъдеще време на английски език, не че моят е силен, ние не я използваме, защото го правим. Другите се упражняват в риторика, категоричен бе премиерът.

Той поясни, че паралелно с това правим „Балкански поток“, който е изключително важен не само за България, но и за целия Балксански полуостров.

„Връзката между двете армии трябва да бъдат изключително силни. Това е нашата тактика. Дори може да мислим за общ еърполисинг“, заяви Борисов.

Той говори и за миграцията, както в България и Гърция, така и в Турция.

„Конфликтът трябва да приключи. Защото така ни е създал Господ- това е, тук сме, тук сме ситуирани. Трябва да си помагаме“, допълни Борисов.

 

Премиерът на България потвърди, че подкрепяме и Северна Македония, и Албания, но да те трябва да изпълняват поетите ангажименти към България и Гърция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.