Безумна хипотеза или? Дейли Мейл с нови разкрития за мистерията в прохода Дятлов

https://crimes.bg/analizi/bezumna-hipoteza-ili-deyli-meyl-s-novi-razkritiya-za-misteriyata-v-prohoda-dyatlov/43357 Crimes.bg
Безумна хипотеза или? Дейли Мейл с нови разкрития за мистерията в прохода Дятлов

Доктор предполага, че е възможно чудовището Йети да е отговорно за смъртта на 9-има руски скиори при прословут инцидент от 1959 година.

 

Преди 60 години всички от групата са открити мъртви и с необясними наранявания по телата. Те се били впуснали в експедиция през прохода Дятлов в Уралските планини. Някои от жертвите са били със счупен череп и наранявания на гръдния кош, а езикът и очите на 21-годишната Людмила Дубинина и на 38-годишния Семен Золотарев липсват, пише "Дейли мейл". Други от групата са загинали от хипотермия, след като нещо посред нощ ги е накарало да избягат от палатките си само по бельо и чорапи. 

Водещ лекар е казал, че раните на двама от загиналите изглеждат като нанесени от някакво "огромно същество". Според някои теории инцидентът може да е дело на Йети. Името на лекаря не е посочено, но в доклада той твърди, че счупването на ребрата на Людмила и Семен е следствие на "стискане на гърдите им от някакво огромно същество". Страхувайки се да не му се подиграват, докторът поиска да се запази в тайна самоличността му.

 

Единственото много голямо животно, което може да се срещне в региона, е кафява мечка, но тъй като инцидентът е станал през февруари, се смята, че тогава представителите на вида спят "зимен сън". Известно е, че скиорите са били заинтригувани от съществуването на Йети или снежни човеци. В дневника на член на групата е открита записка: "Напоследък се води оживена дискусия в научните среди за съществуването на Йети. По последни данни създанието обитава Северен Урал близо до планината Отортен". 

Теориите за инцидента с групата скиори от 1959 г. са безбройни - от природно бедствие като лавина, непосилни ветрове и извънземни до секретна съветска ракетна или оръжейна система.

 

Има спекулации и че измежду загиналите имало един или двама, свързани с КГБ, и са били на мисия, за да се срещнат с агенти от САЩ. Съществуват твърдения, че Йети е забелязвано в Русия, най-вече в Урал и Сибир. Смята се, че през 2016 година чудовището е засечено да пресича път близо до връх Болшой Иремел в района на Башкортостан. Същата година лидерът на местния селски съвет в Куляба, Сибир, бил зверски уплашен от близката си среща с предполагаемото Йети. Скоро след това бяха открити следи на предполагаемия звяр.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.