Бандата на Келешите загази много здраво

https://crimes.bg/analizi/bandata-na-keleshite-zagazi-mnogo-zdravo/39723 Crimes.bg
Бандата на Келешите загази много здраво

Осъдените ще платят солидарно и разноските по делото

Специализираният наказателен съд осъди ало-измамници, известни като Келешите.

 

Тартори на бандата от град Левски са Димитър Серафимов и сина му Васил. Те получиха по три години затвор. Пет от аверите им също ще лежат в затвора, а един е наказан условно.

 

До присъдите се стигна, след като спецсъдът одобри постигнатото от подсъдимите споразумение с прокуратурата. Ало-измамниците се признаха за виновни и възстановиха 34 316,74 лв., които прибрали от жертви си.

 

Бандата на Келешите бе разбита през август 2019 г. Жертвите им били предимно възрастни хора. По телефона участник в групата лъжел, че е служител в “Криминална полиция”. Предупреждавал, че вероятно ще бъде “атакувана” от измамници. След това се обаждал друг мошеник, който заявявал, че знае къде са всичките налични пари и ценности в дома й, и ако не му ги предаде, ще влезе и ще ги вземе насила.

 

Жертвата незабавно звъняла за помощ на “полицая”, който предлагал да му даде парите и ценностите, за да ги пази докато измамниците бъдат задържани. По тази схема бандата измамила петима души от София и страната. След като се признали за виновни, на 9 октомври т. г. ало-измамниците върнали парите, като ги внесли по сметка на Специализирания наказателен съд.

 

Сумите ще бъдат върнати на пострадалите. От тях 4443,29 лв. са за наследниците на измамена от групата възрастна жена, която е починала при катастрофа. Всеки от осъдените ще плати солидарно и по 2689,99 лв. разноски по делото.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.