Българският "Боинг", кацнал аварийно в Тел Авив, се разминал на косъм с взрив (Нови разкрития за ужаса)

https://crimes.bg/analizi/balgarskiyat-boing-kacnal-avariyno-v-tel-aviv-se-razminal-na-kosam-s-vzriv-novi-razkritiya-za-uzhasa/37985 Crimes.bg
Българският "Боинг", кацнал аварийно в Тел Авив, се разминал на косъм с взрив (Нови разкрития за ужаса)

Българският "Боинг" се е разминал на косъм с голяма трагедия
Източник:
2019-07-02 11:23:00


Анализи


0

Прочетено: 81396

Кратка връзка
Инцидентът със спуканата гума на самолет на българска компания е доста сериозен. Това заяви пред Би Ти Ви експертът по безопасност на полетите Ангел Борисов по повод аварийното кацане на български самолет "Боинг" на летището в Тел Авив.

 

Такава гума не се пука. Тя гръмва и има вероятност да спука и съседната гума. Ако остане без гума, при кацане има вероятност самолетът да се завърти и крилото да се удари в пистата. Тогава веднага ще се възпламени крилото, защото там има 9 тона керосин. За щастие, в конкретния случай резервната гума е била здрава", уточни той.

 

"Преди около месец нашият правителствен самолет също кацна аварийно в европейска столица. Показаха срязаната гума и аз се учудих, че съобщиха, че са я сменили и всичко е наред, защото гумата така не може да се среже, спирачното устройство я е срязало и то е трябвало да бъде заменено", разкри Ангел Борисов.

 

 Той обясни и стъпките, които трябва да се предприемат, когато се случи такъв инцидент: "Самолетът задължително трябва да изразходва горивото си. В случая с "Боинг"-а той го изразходва над Средиземно море. Трябва да има само минимален остатък за кацане, защото ако има пожар, той ще е по-малък. След това излитат два изтребителя, за да видят с просто око какво е състоянието на другата гума. При кацане не трябва да се използва рязко спирачката. Пожарните и линейките трябва да седят в непосредствена близост, тъй като не може да са на самата писта. Никога не съм срещал по численост такава бройка - да има 100 линейки и пожарни на летището", завърши коментара си енергийният експерт относно организацията, предприета от властите в Тел Авив.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.