Арестуваха известен контрабандист при спецакцията в Сливен

https://crimes.bg/analizi/arestuvaha-izvesten-kontrabandist-pri-specakciyata-v-sliven/43179 Crimes.bg
Арестуваха известен контрабандист при спецакцията в Сливен

 

Преобладаваща част от задържаните са негови роднини

Известен контрабандист бе арестуван при спецакцията в Сливен.

 

Оказва се, че откритите ценности – пари, злато и скъпоценни камъни са на стойност около 2 млн. лева.

 

Припомняме, че акцията бе проведена под ръководството на прокуратурата, заедно с ГДБОП. Те разработвали въпросната банда от около година. Стартът на обиските бил даден зарази незаконни цигари.

 

Групата е изнасяла цигари за Великобритания, където били регистрирани като безработни. Както сами се досещате, там източвали социалната система.

Прокурор Веселин Гангалов разкри по време на брифинг, че са задържани 16 лица, на които са повдигнати обвинения за имотни измами, пране на пари и квалифицирана контрабанда. Три от лицата са с мярка задържане под стража за 72 часа, а други трима – с подписка.

 

При спецакцията е задържан 53-годишният известен контрабанден бос С.С. от Сливен. Преди години той се занимавал с контрабанда на лагери, а към днешна дата е разширил дейността си, отбелязва СливенИнфо.

Преобладаващата част от задържаните снощи са негови роднини.

 

Проверено е и чейнджбюро, преобладаващата част от печалбата на което е била влагана в закупуването на ценности.

Скъпоценностите били натикани в чували. Освен това разследващите открили химични вещества, които се ползват за наторяване в земеделието. Те били в товарен автомобил.

Източник: blitz.bg

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.