Арестуваха 23-годишна, събирала пари за болно дете чрез социална мрежа

https://crimes.bg/analizi/arestuvaha-23-godishna-sabirala-pari-za-bolno-dete-chrez-socialna-mrezha/37630 Crimes.bg
Арестуваха 23-годишна, събирала пари за болно дете чрез социална мрежа

23-годишна е била задържана в РУ-Кърджали вчера след подаден сигнал, че е събирала пари за болно дете чрез социална мрежа, като дала своя банкова сметка, пише 24rodopi.com . М.Г. успяла да набере 280 лв. и обяснила, че смятала да ги преведе на болното дете. Иззета е компютърна конфигурация от дома на задържаната, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава. Миналата седмица полицията в Бургас разкри имами на 26-годишната Златка Г. от Кърджали.

Полицията задържа мъж и жена относно случая с фалшива страница в интернет за набиране на средства за болно момиченце, съобщиха в петък от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Във връзка със своевременно предприетите от служители от отдел „Икономическа полиция" при ОД на МВР-Бургас мерки по отношение сигнала на близки на 13-годишната Анна-Мария Гепова от Бургас, е установена самоличността на жената, създала призиви за събиране на пари и банкова сметка за лечението на малката бургазлийка в банков клон в Кърджали – това е 26-годишната Златка Г. от Кърджали, която направила пълни самопризнания. Чрез създаването на паралелна банкова сметка на свое име, Златка Г. въвела в заблуждение множество хора, ползватели на фейсбук, че привеждайки пари за лечението на Анна-Мария, същите отиват в банковата сметка в Бургас.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.