9-годишно дете почина след натравяне с храна, сестра му бере душа (Всичко за трагедията)

https://crimes.bg/analizi/9-godishno-dete-pochina-sled-natravyane-s-hrana-sestra-mu-bere-dusha-vsichko-za-tragediyata/38407 Crimes.bg
9-годишно дете почина след натравяне с храна, сестра му бере душа (Всичко за трагедията)

Момче в трети клас от генералтошевското село Кардам почина, а сестра му на 11 години, е приета в тежко състояние в болницата в Добрич, съобщи Про Нюз Добрич.

 

Лекари предполагат, че става дума за натравяне, най-вероятно с храна. Трагедията се разиграла вчера в семейство с шест деца в Кардам. След прием на храна децата се почувствали зле и бил повикан общопрактикуващият лекар. Той им изписал медикаменти. Две от децата обаче не се повлияли. Според запознати момчето починало в дома си.

 

11-годишното момиче бе прието за лечение в ранните часове на денонощието, сподели за медията директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Светозар Байчев. Детето постъпило в Спешно отделение в увредено състояние, настанено е в Детско отделение.

 

В момента е на реанимация, стабилизирано е, каза д-р Байчев. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България, който препоръчал да бъде насочено към лечение в болница Света Анна във Варна. Има засягане на сърцето, учестена сърдечна дейност, най-вероятно токсикация, но не можем да кажем каква е причината за нея, обясни д-р Байчев. По думите му останалите деца от семейството се чувстват добре, нямат признаци като на приетото в болницата в Добрич момиче.

 

Извършена е аутопсия на починалото момче от Кардам. При нея не е установено нещо, което да показва причината за смъртта, съобщи началникът на Отделението по съдебна медицина д-р Димитров. Той допълни, че ще бъдат направени допълнителни микробиологични, токсикологични и хистологични изследвания.

 

Децата от многодетното семейство ходят на училище, много са начетени, любезни и възпитани, споделиха хора от Кардам. Те разказаха, че семейството било от скоро в селото, преди живеело в Пчеларово. В момента за децата се грижела само майката, помагали й родителите й. Жената се хващала да работи каквото намери, през това лято била в Албена.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.