30 хиляди е струвало убийството на семейство Дамянови

https://crimes.bg/analizi/30-hilyadi-e-struvalo-ubiystvoto-na-semeystvo-damyanovi/37445 Crimes.bg
30 хиляди е струвало убийството на семейство Дамянови

На пресконференцията вчера заместник-главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че за разстрела на семейство Дамянови били платени 30 000 евро. Той уточни, че съпругата на предприемача не била главна цел, а по-скоро косвена жертва. Бандата на Черния Роди е отговорна и за убийството на бизнесмена Боби Манджуков. Участниците в нея се занимавали още с наркоразпространение, рязане на уши и чупене на ръце и крака.

 

От записи на видеокамери е установено, че  Радослав Калчев – Черния Роди е напуснал страната на 11 януари.За Калчев на този етап все още не е издадена европейска заповед за арест, тъй като е необходимо да мине определено технологично време и процедури и да приключи националното издирване.По думите на Сарафов, бандата на Роди е тероризирала и всявала ужас в престъпния свят. Членовете й вече са лежали ефективно в затвора, което не им пречило да осъществяват дейността си и от затвора, или по време на отпуск.Запитан за убийството на Хрисим Хрисимов, свидетел срещу Йоско Костинбродския, Сарафов изтъкна, че убийството е извършено след излизането от ареста на Йосиф Йосифов и че последният е заподозрян и се издирва. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.