Здравният министър Христо Хинков продава 2039 кв. м топ терен с 2-етажна къща под Витоша (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

https://crimes.bg/vodeshha-tema/zdravniyat-ministar-hristo-hinkov-prodava-2039-kv-m-top-teren-s-2-etazhna-kashta-pod-vitosha-parva-chast-snimki-3/118755 Crimes.bg
Здравният министър Христо Хинков продава 2039 кв. м топ терен с 2-етажна къща под Витоша (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

Здравният министър Христо Хинков стартира активно продажбата на ценни болнични имоти, съобщи вътрешен източник. Проверка в Агенцията за публичните предприятия и контрол потвърди, че „на пазара“ са множество болнични имоти в цялата страна, оценени на десетки милиони лева. Един от най-привлекателните сред тях е парцел с площ от 2039 кв. м, разположен в района на Витоша, в квартал "Панорама Бояна", на улица "Лунна папрат" №22. На него има двуетажна сграда, а имотът принадлежи на УМБАЛ – Александровска.

Срокът за участие в процедурата е до 28 октомври 2023 година. Това е урбанизиран имот, с ограничено строителство до 10 метра височина, включително вече построена двуетажна сграда с площ от 214 кв. м, или по документ за собственост - 231,40 кв. м.

Началната цена на имота е 1 519 830.00 лв. без ДДС, което надхвърля 1,8 милиона лева с данъка. Минималната стъпка за участие в търга е 50 хил. лв. без ДДС, а задължителният депозит за участие е 500 хил. лв. без ДДС.

Според член 14 от Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването, министърът има контрол над управлението на държавната собственост, която е предоставена на Министерството. Въпреки това, остава въпросът как точно министър Христо Хинков упражнява своите правомощия, като продава ценни имоти в баровските квартали на София.

Също така, се задава въпросът кой ще стане новият притежател на този луксозен имот с изключителна гледка към София. Дали това ще бъде някой от спонсорите на "Продължаваме промяната"?

 

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.