В деня на изборния ден - циритан телефонен разговор за схемата с гласуването

https://crimes.bg/vodeshha-tema/v-denya-na-izborniya-den-ciritan-telefonen-razgovor-za-shemata-s-glasuvaneto/36310 Crimes.bg
В деня на изборния ден - циритан телефонен разговор за схемата с гласуването

Наш доверен източник ни изпрати цитиран разговор с негов приятел, от който става ясно как точно действа схемата с плащането за българския вот. Двамата младежи са от един квартал и единият е решил да му се обади, за да гласуват заедно на днешната дата, опеделена за предсрочни парламентарни избори 2014. Момчетата ще запазят самоличността си в тайна, ще издадем само годините им - 19 и 20. А в разговора по долу ще ги наричаме Мартин и Иван.Цитираният разговор:Иван: К'во правиш, бе брат?Мартин: Нищо с'а ставам.Иван: Утре ще гласуваш ли, да ходиме заедно.Мартин: За колко пари, бе. На тебе колко ще ти дават?Иван: Кви пари бе брат, за к'во говориш. Ти гласувал ли си някога, то за т'ва не се плаща...Мартин: Абе аз знам, че не се, ама си имам оферта на мене да ми платят. Да не мислиш, че ше хода да гласувам за некви мизерници безплатно.Иван: Майкооо...и ти ли бе брат, тва е гадно що го правиш. Нали трябва да имаме некво адекватно мнение, за да сме добре в бъдеще. И к'во колко пари ще ти дадат?Мартин: 30, 40 лева..незнам колко точно. Ама счетоводителя на партията ми каза да се снимам с бюлетината в кабинката и на другия ден да дойда със снимката и ще ми даде парите...Разговорът продължава по незнаен за нас начин, това е информацията която получихме от нашия източник, наречен Мартин. Сами правете изводите си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.