Скандал! Жената на Илхан Кючюк Юзлем – от секретарка в ДПС до милионерка от заплахи

От 11 години тя получава по 8 хил.лв./месец като служител в РВД и реално вече е милионер от заплати

https://crimes.bg/vodeshha-tema/skandal-zhenata-na-ilhan-kyuchyuk-yuzlem-ot-sekretarka-v-dps-do-milionerka-ot-zaplahi-3/139695 Crimes.bg
Скандал! Жената на Илхан Кючюк Юзлем – от секретарка в ДПС до милионерка от заплахи

От 11 години тя получава по 8 хил.лв./месец като служител в РВД и реално вече е милионер от заплати

ДПС освен трамплин за дерибеи, безспорно над 30 години влачи лоша слава на хранилка за “отчаяни съпруги”. Докато жените на редовите депесари се трепят на полето или скромно кътат левчета за да изхранят и изучат децата си, в партията има една особено категория “ханъми”, които заслужават почетно място в класацията на най-богатите българи. Това са т.нар. “секретарки на Доган”.

 

Разбира се, палмата на първенството може би държи Биршен Ибрямова – личната асистентка на “почетния”, благодарение на която мъжът й Джейхан Ибрямов стана човек и напълни джоба. На нея ще посветим отделен материал, но сега е време да разкажем за пряката й конкурентка по авоари – Юзлем Мусова - съпруга на Илхан Кючюк и параван за извънбрачните му гей афери.

По времето на председателството на Лютви Местан тя е уредена от Камен Костадинов, вече покойник, на работа в Ръководство „Въздушно движение“ (РВД), която самостоятелна организационна структура в рамките на Държавно стопанско обединение „Българска гражданска авиация“ доби скандална популярност. Наричат РВД „хранилката за избрани“, където служителите получават огромни заплати, достигащи 10 000 лв. и дори повече с гарантираните бонуси.

 

Според неофициална информация месечният доход на Юзлем Кючюк, чийто образователен ценз покрива критериите за назначение, надхвърлял 8 бона.

От 11 години тя е в РВД и реално вече е милионер от заплати.

Мусова е активистка на младежката организация на ДПС, където началник й бил съпругът й Илхан Кючюк. Той потвърждава, че половинката му отговаря на критериите за назначение – авиоинженер е.

 

Още преди 6 години Юзлем декларирала официално, че има на влог 120 27 лева, спестени от заплати, по същото време съпругът й имал в сметката 249 886 евро.

В момента Юзлем Мусова Кючюк е заета с обзавеждането на двуетажната вила в луксозен затворен комплекс в полите на Витоша - нова придобивка на семейството.

 

В контекста на актуалната дискусия за пробива на трансджендъри в боксовия турнир за жени на Олимпиадата, смело може да се обобщи, че бившата секретарка Юзлем Кючюк е по-успешна от много от „мъжките секретарки“ в централата на ДПС.

 

А относно логичния въпрос „А какво е РВД?“, след скандалните назначения през годините медиите определят дирекцията като „мястото, където се срещат роднините на кариеристи и влиятелни хора в политиката. Там няма разделение на партиен принцип, всички са равни и дори приятели“.

 

В следващия материал очаквайте още пикантерии за “стопанките” от централата на ДПС.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.