Ще му излезе ли кривата сметка на Гари Каспаров за Бойко Борисов?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/shte-mu-izleze-li-krivata-smetka-na-gari-kasparov-za-boyko-borisov/27633 Crimes.bg
Ще му излезе ли кривата сметка на Гари Каспаров за Бойко Борисов?

Преди броени дни великият шахматист Гари Каспаров гостува в централата на партията на Бойко Борисов и мощно агитира за предстоящия вот на 2 октомври.


Лидерът на партията го представи като сертифициран и картотекиран гений и побърза да подчертае да не го бъркат с енергийния министър Росен Христов, който е член на „бургаския пристанищен клон на МЕНСА“.

Освен това посочи, че коефициентът на интелигентност на гросмайстора е колкото на целия кабинет на Гълъб Донев накуп, плюс секретарките и шофьорите.


Шахматистът посочи, че е наясно, че скоро в страната ни има избори и изрази надежда, че българите ще направят правилния избор и ще подкрепят единствената партия в страната, стояща на правилната страна на историята – ГЕРБ.


Гросмайсторът подчерта, че партията на Борисов е с твърда и правилна позиция за войната в Украйна.

Както е известно, той е един от най-отявлените критици на Владимир Путин и автор на потресаващата “Зимата идва“, писваща кремълския режим и извращенията със свободата на свободното слово в постсъветското пространство.


Виден общественик и органичен дипломат, Гари Каспаров рядко попада в световните медии с тъмната си страна. Роденият в Баку мъж, с фамилия Вайншайн е отявлен конспиратор като много от своите гениални колеги – шампиони на шахматната дъска. С навлизането на компютърните технологии, шахът стана много повече от интелектуално забавление и получи кралски статут, превръщайки се в олицетворение на връзката между човешкото съзнание и мислещите машини.


Самият Гари Каспаров монетаризира отлично този факт, написвайки бестселър за битката си със суперкомпютъра „Дийп Блу“.

В резултат избраните гросмайстори от световния елит като Боби Фишер и Валери Салов се превърнаха в част от сенчестата мисловна аристокрация, затъвайки до шия в теории на конспирацията, мечти за нов световен ред и граничещи с психичните отклонения илюзии за собствената си значимост.


Гари Каспаров също не бе пожален от тази вълна и прегърна с цялата си душа и авторитет т.нар. „Нова хронология“ на руския математик Анатолий Фоменко, според когото цялата ни досегашна представа за историята е изкривена.

Той твърди, че Средновековието (X-XVII в.), е изкуствено „удължено“ от хронолозите, а Античността и Средновековието, са двете лица на едни и същи реални събития, случили се не по-рано от X в. пр. н. е.


Въпросната конспиративна теория е изградена на статистически методи за разкриване на дубликатите в летописите. Тя е показателна, ако не за обществената значимост на Каспаров, то за неговия начин на мислене, недостъпен за нас – обикновените хора.

Той работи с математически модел, а не с хора и събития.


За шахматиста Борисов, Путин и Тръмп, са фигури с определена траектория на шахматната дъска на Европа и света. Асоциирането или антагонизма им с някой от тях, не е въпрос на цивилизован избор, а на сложни изчисления. Дано само му излезе кривата сметка.

Източник: Уикенд


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.