Сериозна криза раздира БСП-Видин

https://crimes.bg/vodeshha-tema/seriozna-kriza-razdira-bsp-vidin/27297 Crimes.bg
Сериозна криза раздира БСП-Видин

Запознати издават, че БСП-Видин е раздирано от толкова сериозна криза, че не само е в насипно състояние, а дори е останало без оперативно ръководство.


Уважаваният хирург проф. Радослав Гайдарски се е заел по неволя с делата в крайдунавския град. Това не е никак случайно, предвид факта, че Гайдарски е родом от с. Градец и се ползва с голям авторитет в района.


Около него започнали да гравитират и няколко възрастни господа социалисти – пенсионирани военни, които не можели да приемат равнодушно съдбата на своята партия. Именно на този екип са възложени надеждите, че ще заздрави и изправи на крака организацията във Видинския край, който е традиционно червен.


Същевременно лидерът на левицата във Видин – Филип Попов имал съвсем други грижи. Припомняме, че на последните избори той успя да влезе в парламента и към днешна дата прави опити да се закачи за някоя добре платена служба в ЦИК. Поради този причина проблемите в местното БСП са останали на заден план за него.


На свой ред пък 30-тината отцепници вече си правят тънки сметки за предстоящите местни избори. Да не пропускаме факта, че хората, които напуснаха БСП през лятото до един са приближени и лично задължени на Михаил Миков, който също се раздели с партията в началото на миналата година.


Видинските му протежета кроят планове да направят сдружение „Спасение за Видин“. Надяват се, че чрез него ще успеят да спечелят кметските избори. За момента името на формацията не е категорично уточнено, но едно е ясно – акцентът ще падне върху спасението на дунавския град.


Настоящият градоначалник д-р Цветан Ценков също няма намерения да се предава без бой, че дори се готви да управлява града втори мандат. Бившият царски депутат стана кмет през 2019 г. с подкрепата на местната коалиция и участието на СДС и други формации. За втория си мандат обаче имал желание да се присламчи към ДПС. Щял да разчита основно на съдействието на депутата Димитър Аврамов.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.