Обява: Здрави доброволци,от мъжки пол,да вземат участие в употреба на кокаин

https://crimes.bg/vodeshha-tema/obyava-zdravi-dobrovolciot-mazhki-polda-vzemat-uchastie-v-upotreba-na-kokain/29889 Crimes.bg
Обява: Здрави доброволци,от мъжки пол,да вземат участие в употреба на кокаин

[caption id="attachment_8741" align="alignleft" width="359"] Кокаин[/caption]Имейл, с подобен текст, е разпратен до стотици аспиранти и студенти в лондонски университет. В обявата се уточнява, че потенциалните кандидати трябва да са „здрави, да нямат заболявания и да не употребяват ободряващи препарати”.Престижният лондонски университет набира доброволци за участие в експеримент, който включва кокаин. Според тях, този "проект" е одобрен от комисията за етични изследвания и „допринася за ролята на колежа в провеждането на изследвания и преподаването на методи за провеждане на изследвания”.Няма дадена сигурност за здравето на кандидатите. А тук става въпрос за младежи. Това е някак нечовешко, неморално и неетично. Пък и дори и да не бяха студенти. В обявата е включена възрастова граница от 25 до 40 години.А да не забравяме, че кокаинът е наркотик. И една доза може да те направи зависим, а от това идва и наркоманията. Експериментът граничи със закона и със забраната на този наркотик.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.