Обикновена хрема или синузит - каква е разликата?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/obiknovena-hrema-ili-sinuzit-kakva-e-razlikata/39567 Crimes.bg
Обикновена хрема или синузит - каква е разликата?

Важно е да различаваме симптомите на хрема и синузит!

Обикновена хрема и синузит са две коренно различни неща, като второто може да бъде дори опасно. Затова трябва добре да познаваме и различаваме симптомите им.

Добре е да уточним, че и двете започват горе-долу по еднакъв начин със запушване на носа и подуване. При хремата (ринит) обаче, имаме често кихате и течен носен секрет е като вода. Може да ни сърби носът и ушите да се запушват.  

Главоболието е това, по което трябва да различим синузита. При него вече и секретът от носа си променя цвета заради наличието на гнойни образувания в синусите. При остър синузит може да имаме и температура, но при хроничен тя е нормална.

Основните симптоми на синузит са именно тези – болката в главата и видът на носния секрет.

Не си мислете, че това е шега работа и ще мине само, а потърсете лекар. Защото гнойните отлагания в синусите могат да навлязат в организма ни и да бъдат опасни.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.