На вниманието на главния прокурор Борислав Сарафов! Колко пари прибраха съдия Виктор Чаушев и прокурор Мария Стоянова за да пуснат убиеца на прегазения Филип?

50 хил. лв. е “тарифата” за освобождаване на дрогирани убийци от затвора, до кога магистратите ще се гаврят с почернените майки?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/na-vnimanieto-na-glavniya-prokuror-borislav-sarafov-kolko-pari-pribraha-sadiya-viktor-chaushev-i-prokuror-mariya-stoyanova-za-da-pusnat-ubieca-na-pregazeniya-filip-3/127954 Crimes.bg
На вниманието на главния прокурор Борислав Сарафов! Колко пари прибраха съдия Виктор Чаушев и прокурор Мария Стоянова за да пуснат убиеца на прегазения Филип?

50 хил. лв. е “тарифата” за освобождаване на дрогирани убийци от затвора, до кога магистратите ще се гаврят с почернените майки?

Делнали ли са си по 50 хил. лв. на калпак съдия Виктор Чаушев и прокурор Мария Стоянова за да пуснат на свобода пияния и нашмъркан до козирката изверг, който прегази посред бял ден на кръстовището на столичните улици “Гурко” и “Шишман” малкия Филип?

 

Този въпрос задават почернените родители на премазаното момче. Вчера Софийският градски съд (СГС) промени мярката на убиеца Петър Тодоров в “домашен арест” и практически той беше пуснат на свобода, въпреки огромния обществен натиск и мълчаливите бдения, които съученици и близки на семейството месеци наред организираха на лобното място.

 

Бащата на убития Филип, Красимир Арсов разказа, че негов близък веднага след опелото на сина му е го е уведомил, че има информация, че бащата на обвиняемия вече е платил и ще го пуснат.

 

"Аз му казах, че е абсурдно, но очевидно не е. Съдебната ни система, след вчера се убедих, не работи за справедливостта, а за да престъпниците се чувстват комфортно", каза Красимир Арсов.

 

Родителите на прегазения на пешеходна пътека 15-годишен младеж са категорични, че съдебната система работи за комфорта на престъпниците. Близките излизат днес отново на протест, възмутени от решението на съда да пусне шофьора, който го прегази на "зебра" на ул. "Гурко" в центъра на столицата, при това след употреба на алкохол и коктейл от амфетамини.

 

"Научихме съвсем случайно за освобождаването на обвиняемия. Адвокатът ни уведоми, че е разбрал, че обвиняемият е пуснат не от вчера, а от началото на месеца. Съдебното заседание е било на 1 февруари. Съдия по заседанието е бил Виктор Чаушев, а прокурор Мария Стоянова. Тъй като ние не сме страна по тези производства, научихме много по-късно, нямаме мотивите, не знаем защо този човек е освободен под домашен арест", обясни по Красимир Арсов, баща на прегазения Филип.

 

"Искането на обвиняемия е стигнало до правилния съдия и съдията го пуска вкъщи, в домашния си комфорт", категорична е майката на убитото момче.

 

"Съдебното производство не е приключило, но гледайки как функционира нашата съдебна система е възможно обвиняемият да повлияе на съдебния процес", добави опечаленият баща.

 

Според източници на БНТ, разследването на тежката катастрофа вече е приключило и материалите са представени на родителите на убития Филип Арсов. Предстои прокуратурата да ги предяви и на обвиняемия - 37-годишния Петър Тодоров.

Когато процедурата приключи, наблюдаващият прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд. Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение.

 

При ограничение на скоростта от 30 км./ч., Тодоров се е движел с 88 км/ч и е бил зад волана с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", на пешеходната пътека, той не е спрял, блъснал е момчето и го е убил. По време на катастрофата, в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.