Мариус Донкин остава на пътя

Опитва се да върти всячески номера да остане там, но удря на камък

https://crimes.bg/vodeshha-tema/marius-donkin-ostava-na-patya/119105 Crimes.bg
Мариус Донкин остава на пътя

Опитва се да върти всячески номера да остане там, но удря на камък

Отнеха възможността на бившия директор на Народния театър Мариус Донкин да се наслаждава на великолепната гледка, откриваща се от ведомствения апартамент на културната институция, разположен на най-централната столична улица – „Съборна“.

 

Всеизвестен е фактът, че докато оглавяваше храма на Мелпомена, той се възнагради с въпросния шикозен апартамент срещу символичен наем в размер на 200 лева месечно. И макар да сдаде поста преди година, той се закатанчи в луксозното жилище.

 

Към днешна дата на Донкин са дадени няколко седмици срок, в които да си стегне куфарите и да се изнесе от там. В случай, че не спази срока, може да се стигне до принудителното му изритване от там.

 

Разбира се съвсем очаквано Донкин до последно върти всячески номера с цел да остане в апартамента на топ центъра на София, който е с площ 88 кв. м. и за който, както вече стана ясно, плаща скандално нисък наем. Опитът му обаче да омилостиви сегашното ръководство на театъра със сълзливата история за беден старец, който преди години се увлякъл да гради кариера и не намерил време да се сдобие със собствено жилище, удрят на камък.

 

Юристи отбелязват, че няма как иначе да бъде, след като преди година и половина му изтекъл мандатът като директор на Народния театър и дори към днешна дата не е част от трупата, защото вече е пенсионер, а това автоматично го лишава от право на ползване на жилището.

И той самият трябва да осъзнава този факт, но очевидно му е удобно да се прави на разсеян.

 

 

Цялата гилдия е възмутена от грозната схема, извъртяна от Донкин – малко преди да освободи директорския пост, той сключва 10-годишен договор със себе си за ползване на жилището и дори предвидливо плаща наемите за години напред, вярвайки, че по този начин няма да го изгонят.

 

Е, за негово огромно разочарование, този трик също удря на камък. За да замаже скандала, Донкин се хвали в свое интервю, че е успял да издейства от културното министерство прехвърлянето на 10 жилища на народния театър, които уж са за актьорите, които няма къде да живеят. И едно от тези жилища „на късмет“ се пада именно на шефа, който е бездомник…

Истината обаче е съвсем друга – единственият договор за наем на апартамент, сключен с Народния театър, е с него самия.

 

В отчаяния си опит да запази жилището, което изобщо не му се полага, Донкин впрегнал куп политици и известни актьори, които да се застъпят за него, тъй като е беден пенсионер. Въпреки всичко тарикатът ще трябва да се изнесе от луксозния имот, тъй като от доста време вече не е част от трупата на Народния театър. Дали обаче доброволно или принудително, ще стане ясно съвсем скоро.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.