Любо Чука участва в мелето между запалянковци на „Левски“ и „Айнтрахт“

Схватката е заснета на видео

https://crimes.bg/vodeshha-tema/lyubo-chuka-uchastva-v-meleto-mezhdu-zapalyankovci-na-levski-i-ayntraht/115810 Crimes.bg
Любо Чука участва в мелето между запалянковци на „Левски“ и „Айнтрахт“

Схватката е заснета на видео

Оказва се, че и бившият ММА боец Любомир Симеонов, по-известен като Любо Чука, е участвал в организирания масов бой между хулигани от агитките на „Левски“ и немския

„Айнтрахт“ (Франкфурт), провел се миналата седмица преди мача между двата отбора в София и завършил с бърза победа за родните ултраси.

 

Информацията за уговорения юмручен бой между запалянковците на „Левски“ от фракцията „София Запад“ и германските фенове на „Айнтрахт“ беше потвърдена от международната социална мрежа Hooligans.cz още миналия четвъртък, но до този момент не е публикувано видео от битката, макар такова да е било заснето.

 

Известно е, че българите и немците са излъчили по 15 свои представители, които да защитават с юмруци честта на своите отбори.

Според запознати масовият бой се е провел на поляна в село край София като спарингът е бил договарян два дни, а за битката първо настояли хулиганите на „Айнтрахт“. Първоначално немците искали в боя да участват по над 50 човека от двете страни, но от „София Запад“ предложили бройката да бъде редуцирана, за да не се стигне до масово стълпотворение и възможност полицията да се намеси и арестува биещите се.

 

След дълги преговори, протекли през криптирани мобилни приложения, двете страни се разбрали да излъчат по 15 човека от най-здравите си хулигани. Съгласно правилата, боят е протекъл с голи ръце като всеки озовал се на земята и ударил с ръка тревата, се брои за нокаутиран – никой няма право да го удари повече.

 

В уговорения бой и от страна на „София Запад“, и от страна на „Айнтрахт“, са участвали само млади мъже, трениращи професионално бойни спортове, а Любомир Симеонов – Чука, е бил най-възрастният от биещите се. Въпреки това татуираният исполин се е представил блестящо – повалил трима германци на земята, като двама от тях паднали като круши още в първите секунди на битката и повече не могли да се изправят на крака.

 

Боят продължи само около 40 секунди, победата за „София Запад“ беше неоспорима и джентълменски призната от германците. Те дори се оказаха да искат реванш  за гостуването на „Левски“ в Германия – признаха, че българите са много по-подготвени“, разказва запознат с хулиганската хватка, провела се край София.

 

Макар през последните години рядко да посещава мачове на „Левски“, Любомир Симеонов – Чука е страстен привърженик на „сините“ и първи братовчед на съоснователя на „София Запад“ – Любомир Костадинов – Младежа.

Любопитен детайл е, че на младини Любо Чука е тренирал академично гребане в ЦСКА на гребния канал в Панчарево заедно с покойния си брат Славчо, преди да поеме охраната на Христофорос Аманатидис – Таки.

 

В последно време Любомир Симеонов върти успешен моден бизнес, вещо менажиран от половинката му Димка Шаламанова, а неговата марка дрехи „Luda“, е абсолютен хит сред подрастващото поколение. Заради това мнозина са учудени, че Чука се е впуснал в уговорения бой между фенове.

 

През последните години в Европа се наложи тенденция преди международни футболни мачове запалянковци от противниковите отбори да си устройват уговорена битка помежду си, за да се избегнат случайни срещи и спонтанни мелета, които могат да завършат трагично за някого и при които да пострадат случайни минувачи.

При предварително уговорените боеве рязко се намалява и възможността полицията да арестува биещите се и да им бъдат образувани дела за хулиганство и нарушение на обществения ред.

 

Според неписаните правила в тези боеве участниците в тях са по равен брой от двете страни като строго забранени са всякакви оръжия и последващи жалби до органите на реда. Като най-страховити в Европа се сочат футболните хулигани от Полша, Русия и Украйна, където отрядът „Азов“ бе съставен предимно от футболни запалянковци на „Днипро“.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.