Kaufland с отличие от наградите Корпоративен дарител 2022

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kaufland-s-otlichie-ot-nagradite-korporativen-daritel-2022/27163 Crimes.bg
Kaufland с отличие от наградите Корпоративен дарител 2022

Kaufland България беше отличен за „Най-сполучливо партньорство“ в конкурса „Корпоративен дарител“ 2022 на Българския дарителски форум. Наградата беше връчена за партньорството между ритейлъра и WWF за образователната програма PandaLabs. Призът в тази категория се присъжда за партньорствата между компании и неправителствени организации, в които всички участници допринасят и участват пълноценно за постигане на обща цел в интерес на обществото.


„Получената награда е оценка за устойчивите политики, които развиваме през последните години. Вярваме, че успешни проекти се реализират в успешни партньорства. Точно такова е партньорството ни с WWF и затова сме особено горди за това отличие“, коментира Кремена Георгиева, мeниджъp "Kopпopaтивни комуникации" нa Каuflаnd Бългapия на церемонията по награждаването.


За 17-та поредна година форумът награди най-големите благодетели в корпоративния свят и отличи най-успешните партньорства между компании и неправителствени организации в страната. Наградата за „Най-сполучливо партньорство“ се получава след оценка от журито на конкурса и впоследствие след гласуване от членовете на форума сред всички проекти, достигнали до финала след оценката на журито. Програмата Panda Labs, за която Kaufland и WWF бяха отличени,  търси следващото поколение иноватори и предприемачи, които създават устойчиви решения за преодоляване на съвременните екологични предизвикателства. В момента тя има второто си издание у нас. Участници в нея са десетки младежи между 15 и 25 години от цялата страна с интерес към науката, технологиите, иновациите или предприемачеството.


„Изключително съм благодарен на Kaufland, защото те се доказаха като истински партньори, които не просто дават финансова подкрепа, а се ангажират - техни служители са ментори в нашата програма, лектори и жури на нашите събития.“, каза на церемонията Kостадин Андонов, ръководител "Младежка ангажираност и иновации" във WWF. „Младежите в цялата страна имат невероятно голямо желание да се включват в обществения живот активно и да са двигател на промяната в своята среда и в себе си. Признателни сме, за това че организации и компании като WWF и Каuflаnd работят съвместно и предоставят ресурсите и контактите си, така че те да могат заедно да постигнат целите си. Това е и една от причините да искам да се връщам след всеки семестър в чужбина у дома.“, сподели един от участниците в Panda Labs Александър Георгиев, който също присъстваше на награждаването.


За Kaufland България


Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.