Ето кой се оказа шофьорът на мигрантите от катастрофата, ранила тежко полицай

https://crimes.bg/vodeshha-tema/eto-koy-se-okaza-shofyorat-na-migrantite-ot-katastrofata-ranila-tezhko-policay/27299 Crimes.bg
Ето кой се оказа шофьорът на мигрантите от катастрофата, ранила тежко полицай

От Прокуратурата обявиха, че разследването на тежкия инцидент, при който полицай бе ранен тежко се поема от Следствието. Бусът, който се е врязал в полицейския автомобил е бил със софийски регистрационни номера. В него е имало 10 души нелегални мигранти.


Преследването му от полицейските екипи е започнало на магистрала Тракия и е продължило до самата катастрофа на разклона за Казичене.


За инцидента е съобщено след 6 часа сутринта. Знае се, че бусът с нелегалните мигранти е бил преследван от полицейски екипи, които поискали подкрепление. Полицейски екип с бус на Специализираните полицейски сили се разположил около мотел Ихтиман, като препречил пътя на буса-беглец. Преследваният решава да се вреже в „барикадата“ вместо да спре и при катастрофата полицаят намиращ се вътре е тежко ранен и с опасност за живота.


Има пострадали поне 5-тима от бегълците, като 4 от тях са мигранти и шофьорът, те са отведени в болница за лечение.


Шофьорът се оказва български гражданин, който е диагностициран с Остър хирургичен корем. Настанен е в хирургично отделение.


Случаят е доста идентичен с трагедията в Бургас, при която загинаха 2-ма служители на реда в опит да спрат автобус, пълен с мигранти.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.