Електроавтомобили дефилираха на паркинга на Kaufland в Търново

https://crimes.bg/vodeshha-tema/elektroavtomobili-defiliraha-na-parkinga-na-kaufland-v-tarnovo/27515 Crimes.bg
Електроавтомобили дефилираха на паркинга на Kaufland в Търново

Паркингът на Kaufland във Велико Търново се превърна в арена за дефиле на електромобили в съботния ден (8 октомври т.г.) от 10 до 18 часа на ул. „Краков“ 2Б.


За поредна година любимият хипермаркет на българите бе домакин на годишната среща на Асоциацията на собствениците на електромобили в България (АСЕБ).


Като част от визията си за развитие на модерна и „зелена“ градска среда, Kaufland поддържа мрежа от бързозарядни електрически станции на територията на редица от паркингите си в цялата страна.


“Компанията е с традиции в развитието и насърчаването на електромобилността в България. Започнахме да изграждаме мрежата си от бързи зарядни станции през 2017 г., като до края на 2022-ра те вече ще са 15.“, коментира по повод предстоящото събитие енергийният мениджър на Kaufland България – Иво Василев.


Станциите са разположени на стратегически локации из цялата страна, което позволява спокойно планиране на пътуването с електрически автомобил с междинни спирки за зареждане и почивка. Чрез станциите за електромобили Kaufland не само създава удобство за своите клиенти, които могат да заредят, докато пазаруват, но и пряко се ангажира с намаляване на въглеродните емисии.


Търговската верига не за първи път е домакин на срещата на АСЕБ. През 2020 г. първата такава среща на организацията се състоя на паркинга на един от хипермаркетите на Kaufland в Стара Загора.


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.