Иманяр изрови златен „Ролекс“ за 300 бона от плажа в Слънчев бряг

Публична тайна е, че районите са строго разпределени помежду им

https://crimes.bg/uncategorized/imanyar-izrovi-zlaten-roleks-za-300-bona-ot-plazha-v-slanchev-bryag/118168 Crimes.bg
Иманяр изрови златен „Ролекс“ за 300 бона от плажа в Слънчев бряг

Публична тайна е, че районите са строго разпределени помежду им

Златен часовник „Ролекс Дайтона“, на стойност близо 300 хиляди лева, е изровен преди дни от пясъчната ивица на централния плаж на Слънчев бряг от начинаещ иманяр, разказа представител на Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити (БАТСЗМ).

 

Намереният часовник, пред баровския хотел „Дюн“, в последните дни на септември, е най-ценното за тази година. Лимитираният модел, за който клиентите чакат с години, за да могат да си го закупят, е продаден на прочут бизнесмен, развиващ дейността си по морето, който е платил, без много да се пазари за него. Неофициално се твърди, че купувачът е Румен Анастасов – Козела, който редовно изкупува най-ценните вещи, извадени от търсачите на съкровища.

 

 

Отритите от иманярите, по пустите пясъчни ивици, ценни метали възлизат на около 10 кг. на година, сред които са скъпи часовници, златни гривни „Картие“ и диамантени обици. На плажа пред комплекс „Оазис“, в курортното градче Лозенец, е открита и диамантена огърлица на рускиня – съпруга на  олигарх, която е върната, а човекът, който я е открил бил щедро възнаграден.

 

Понякога се изравят и ценни предмети, престоели в пясъка с години – преди седмици иманяр открил на плажа в Китен, изгубен през 2015 година, портфейл с евробанкноти и монети. Годината на изгубването се установила по намерените в портфейла календарче и карта с чип да влизане в хотела.

Макар парцелирането на райони да се отрича, публична тайна е, че районите са строго разпределени между иманярите.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.