Престъпници-неудачници

https://crimes.bg/po-sveta/prestapnici-neudachnici/37421 Crimes.bg
Престъпници-неудачници

Да си престъпник не е шега работа, но това не означава, че и на тях не им се случват забавни и нелепи неща, докато са „на работа“. Вижте едни от най-смешните престъпления, извършени в света през последните години:

Да те хванат във Facebook

Може да не ви се вярва, но някои престъпници влизат във Facebook-a си от мястото на престъплението, а има случаи, когато са забравяли профила си отворен. Тук заслужава да се спомене Макси Сопо от Мексико. Той бил издирван по обвинение в банкова измама. Сопо продължил да си ъпдейтва статусите, а в списък си с приятели имал полицай.

Да си напишеш името на стената

 Британски тийнейджър си увековечил името на стената на място, което потрошавал. Той написал „Питър Адисън беше тук“, с което помогнал много на полицаите.

Да обявиш за откраднато нещо, което е в джоба ти

 Младеж от Южна Африка имал гениалната идея да обяви телефона си за откраднат, за да получи пари от застрахователя си. Той отишъл в полицията да опише „престъплението“. Първото нещо, което полицаите направили, било да позвънят на телефона. Тогава той започнал да вибрира в джоба на „ограбения“ и се получила доста конфузна ситуация.

Чрез Google Maps

Двама тийнейджъри в САЩ бяха заловени, след като ограбили друг, като му взели колелото и телефона на улицата. За тяхно нещастие всичко било записано на Google Maps.

Да си татуираш нещо уличаващоАнтъни Гарсия си татуирал цялата сцена на местопрестъплението на гърдите си. Татуировката била една от основите улики срещу него в съда.

Да си издадеш фалшив смъртен акт

Някои хора са толкова алчни за пари, че са готови на всичко, дори да умрат ... макар и не наистина. Британски уеб дизайнер решил да направи фалшив смъртен акт на свое име, за да може съпругата му да вземе 500 000 лири от застраховка „Живот“. Няколко дни, след като „починал“, някой използват служебната му кредитна карта. Полицаите се усъмнили и пратили смъртния акт за експертиза, при която били открити върху документа отпечатъците на починалия. Мъжът бил осъден на 5 години затвор. Проблеми с маскировката

Когато престъпниците извършват престъпление, те трябва да са достатъчно добре маскирани, за да не бъдат разпознати по-късно. Явно прикритието не е най-важното нещо за двама жители на гр. Сент – Остел, графство Корнуол. Мъжете ограбили местна бензиностанция, но били доста небрежни относно маскировката си. Единият от тях бил омотал лицето си с шал, а другият си сложил прозрачен плик, който така и не прикрил лицето му. И двамата били задържани още същия ден. Проблеми с килограмите

Всички се чудят как така пълничкият дядо Коледа успява да се промуши през комините и да остави незабелязано подаръците под елхата. Явно според британския престъпник от гр. Девън, килограмите не са проблем, когато човек има желание да се промуши през тясна дупка. Да, ама не! Мъжът ограбил супермаркет и се опитал да избяга през предварително прокопана от него пролука, но ... не успял и заседнал в нея. В съда съдията по делото се пошегувал, че ако в света има школа за крадци, то този случай трябва да се разказва още на първото занятие. Facebook зависимост

Американецът Джонатан Паркър откраднал скъпо колие на стойност 4 000 долара от магазин в местен мол. На излизане той видял в едно от фоайетата компютър и решил набързо да провери Facebook-а си. Бързайки, той забравил да излезе от профила си и бил арестуван няколко часа по-късно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.