Най-глупавите престъпления в САЩ. Част 6

https://crimes.bg/po-sveta/nay-glupavite-prestapleniya-v-sasht-chast-6/37278 Crimes.bg
Най-глупавите престъпления в САЩ. Част 6

Да си престъпник не е лесно, особено ако си изключително глупав.




Източник:




2015-01-17 09:01:00


По света


0

Прочетено: 204624

Кратка връзка








Двадесет и една годишният Гайтлан от Детройт минавал покрай два патрула, които били спрели и разяснявали на децата от квартала как работи оборудването на полицейската кола. Гайтлан се заинтригувал и задал въпрос, а един от служителите на реда го помолил да се легитимира с някакъв личен документ. Младежът подал шофьорската си книжка, полицаят въвел номера й в системата и още в същия момент станало ясно, че Гайтлан е издирван за въоръжен грабеж, извършен преди 2 години. Арестували го и го изпратили в затвора в Сейнт Луис.

Двама обирджии от Мичигън влезли в музикален магазин, размахвайки пистолети. Първият извикал: “никой да не мърда”. В този момент обаче неговият съучастник направил рязко движение, първият бандит се обърнал и го застрелял.

В град Шарлот, Нова Каролина, адвокат си поръчва кутия пури (24 броя) – много рядък вид и много скъпи (15 000 долара кутията). След като доставката пристига, той побързал да ги застрахова, като полицата била срещу кражба и всякакъв вид природни бедствия, включително пожар. За около месец адвокатът изпушил пурите и завел иск срещу застрахователната компания. В него той обяснил, че пурите били безвъзвратно загубени “в серия от малки пожари” и настоял застрахователят да му изплати загубите. Компанията естествено отказала, основавайки се на очевидните причини, че клиентът им сам е изконсумирал пурите си и то по възможно най-популярния начин – изпушил ги е. Въпреки това адвокатът успял да докаже твърдението си и спечелил делото! Вместо да губи време и пари в дълги процедури по обжалване обаче, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката 15 000 долара, за да покрие “загубата” на неговите толкова ценни пури.След като адвокатът осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване срещу него в полицията. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда, застрахователната компания вади на показ застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвокатът бил обявен за виновен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество. Съдът му определил наказание от 24 месеца затвор и 24 000 долара глоба.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.