Защо нашите власти не предават Петричкия Ескобар на Гърция?

https://crimes.bg/kriminalno/zashto-nashite-vlasti-ne-predavat-petrichkiya-eskobar-na-garciya/28464 Crimes.bg
Защо нашите власти не предават Петричкия Ескобар на Гърция?

Неслучайно наричат Огнян Атанасов с помпозното име Петричкия Ескобар – той е най-могъщия наркотрафикант в Югозападна България и владее наркоканалите в целия регион. Само преди десетина дни името на Огнян Атанасов „светна“ в Интерпол с Европейска заповед за арест, подпечатана по настояване на гръцката прокуратура.


Наркобаронът бе закопчан от ченгета в Благоевград, но само няколко дни след това окръжните магистрати го пуснаха на свобода, като не се съобразиха с искането на прокуратурата за постоянен арест на Петричкия Ескобар.


[caption id="attachment_65312" align="alignnone" width="300"] Атанасов успял да избяга от гръцки затвор[/caption]


На какво основание магистратите не се съобразяват с Европейската заповед за арест?


Според съдиите Огнян Атанасов бил издирват с изтекла Европейска заповед за арест по давност. Те не предават на Гърция наркотрафиканта, защото според тях той е излежал наказанието си там, а принцип в правото е, че не можеш да имаш две присъди за едно извършено от теб престъпление.

Оказва се, че Атанасов бил арестуван и съден в Гърция за наркотрафик, като получил 18 години затвор пред 1996 г. Петричкия Ескобар лежи в пандиза обаче само 24 месеца, като успява да избяга от затвора в Халкидики и се озовава у нас. В България пък той получава условна присъда за същото деяние. На това се дължи и юридическият чадър разпънат над Атанасов.

Източник: „Уикенд“

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.