Задържани за обир украинци се появиха насинени в съда

https://crimes.bg/kriminalno/zadarzhani-za-obir-ukrainci-se-poyaviha-nasineni-v-sada/27298 Crimes.bg
Задържани за обир украинци се появиха насинени в съда

Задържаните украински граждани за кражба на ценности за повече от 100 000 лева бяха доведени в съда с посинени лица. Те се оплакаха пред медиите, че са били бити и малтретирани от полицаите в Бургас.


Камерите на медиите в съда запечатаха наистина видими следи от насилие по тях.


Те са задържани, като заподозрени за извършен обир на частен дом на 15-ти ноември. Собствениците на имота не са били там, поради което обвинението е класифицирано като кражба, а не грабеж.


След разследване, полицията влиза в дирите на заподозрените, като единият от тях е със статут на постоянно пребиваващ в страната ни.


При извършването на престъплението, те приложили голям професионализъм, като оставали автомобилите далеч от мястото на извършване, използвали ръкавици и спазвали голяма конспиративност.


В залата украинците казаха пред журналисти, че не са бежанци, а все едно са ги арестували от Гестапо. Поискаха и смяна на прокурора, като го обвиниха, че не е контролирал достатъчно разследването и е допуснал да бъдат бити от полицаите. Оплакаха се, че не разбират в какво ги обвиняват.


В краен случай съдия Яна Атанасова реши да ги остави за постоянно в ареста и не счете, че има доказателства, че са подложени на полицейско насилие.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.