В никакъв случай не вдигайте на този номер! Той източва сметките ви през телефона

https://crimes.bg/kriminalno/v-nikakav-sluchay-ne-vdigayte-na-tozi-nomer-toy-iztochva-smetkite-vi-prez-telefona/28329 Crimes.bg
В никакъв случай не вдигайте на този номер! Той източва сметките ви през телефона

Нова измама с мобилни услуги, която е много опасна! Точат се пари чрез телефона, жертвите се подбират на напълно свободен принцип!


Измамите с цел печелене на пари на чужд гръб се увеличават. Наш читател алармира за най-новата измама, която се извършва по телефона.


Не, не става въпрос за ало измама, а за нещо, което много по-трудно може да се предотврати. Това е кражба само ако си вдигнеш телефона.


Номерът, от който трябва да се пазите, е +35924512520. Това е номер на стационарен телефон, но най-вероятно той е свързан по някакъв начин с компютър и ако набелязаната жертва вдигне, се влиза директно в телефона й.


До кражба може да се стигне, ако в телефона на жертвата има влизания в банкови сметки или е плащано нещо онлайн. Измамникът успява да се добере до историята на телефона и започва да точи пари.


Има изпатили си хора, които призовават останалите да не се доверяват на непознати номера. Измамникът е почти невъзможно да бъде установен, което е наистина стряскащо.


Подобни случаи се разследват от отдела за коберпрестъпност към ГДБОП. Според разследващите органи случаите на измами, било то по интернет или телефона, ще зачестяват, защото хората стават все по-зле финансово заради инфлацията и мнозина започват да крадат.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.