Убиваш дете - пускат те на свобода, пазаруваш с фалшиви пари - 2 години затвор

https://crimes.bg/kriminalno/ubivash-dete-puskat-te-na-svoboda-pazaruvash-s-falshivi-pari-2-godini-zatvor/36794 Crimes.bg
Убиваш дете - пускат те на свобода, пазаруваш с фалшиви пари - 2 години затвор

На 2 години и 4 месеца затвор осъди Окръжен съд – Бургас 34-годишният Пламен Петров от Нова Загора. Той бе признат за виновен в това, че на 02.04.2014 год. в Слънчев бряг прокарал в обращение фалшиви банкноти.  Според обвинителния акт Петров влязъл в магазин край автогарата и си купил водка, като платил с банкнота от 10 лв. След 10 минути отново влязъл да си купи водка, която заплатил с банкнота от 20 лв. При изброяване на парите от оборота за деня, продавачът забелязал, че банкнотите, дадени от последния му клиент, нямат „воден знак“. Той сигнализирал за това в полицията. След това подсъдимият се върнал за трети път в магазина, да си купи кафе и салам. Търговецът обаче му казал, че системата за плащане е блокирана и Петров излязъл. Той бил задържан от пристигналите служители на реда.Окръжен съд – Бургас разгледа наказателното дело срещу Петров по процедурата съкратено съдебно следствие, след като той се призна фактите, посочени в обвинителния акт и даде съгласие те да бъдат ползвани от съда при постановяване на присъдата и да не се събират доказателства в съдебното следствие.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.