Убитият Паруш воювал със „София Запад“ заради откраднати милиони от рекетьора Камен Желев

Рецидивистът бил част от бандата ало-измамници от Ветово, лежал 2 години в затвора

https://crimes.bg/kriminalno/ubitiyat-parush-voyuval-sas-sofiya-zapad-zaradi-otkradnati-milioni-ot-reketyora-kamen-zhelev-3/138189 Crimes.bg
Убитият Паруш воювал със „София Запад“ заради откраднати милиони от рекетьора Камен Желев

Рецидивистът бил част от бандата ало-измамници от Ветово, лежал 2 години в затвора

Паруш Парушев, по-известен като Паро Боксьора, който бе застрелян в улична война между лихвари, раздаващи бързи кредити на ръба на закона, има една-единствена влязла в сила осъдителна присъда в досието си, макар че през годините е бил задържан многократно по обвинения в рекет, измами, побои и хулиганство.

 

Паруш, който е родом от Горна Оряховица, е син на покойния измамник Атанас Парушев, известен в ъндърграунда с прозвището Наско Пупата, автор на поредица от дръзки измами с авточасти, лагери, ремъци, транспортни ленти, стоманени въжета и друга железария. В средата на 90-те години на миналия век Пупата пускал обяви във вестниците за изгодна разпродажба на авточасти, намиращи се на склад, и впоследствие чрез мним посредник убеждавал обадилите му себизнесмени стоката да се препродаде на осигурен пак от него клиент, който спешно търсел точно такива материали и ще заплати за тях почти двойно. За да се уверят в надеждността на покупко-продажбата, жертвите получавали телефона и фамилното име на „крайния купувач“.

След успокоителен разговор с него следвало договаряне – бизнесменът и посредникът определяли ден и час на срещата и начина, по който ще се познаят. На срещата между тримата обикновено посредникът носел мостра на предлаганата стока. „Крайният клиент“ потвърждавал, че мострата е „точно това, което настойчиво търси“. Посредникът си вземал договорената комисиона и определял нова среща, за да се „финализира“ сделката. На нея обаче търговците, които финансирали операцията, се оказвали сами и едва тогава осъзнавали, че са измамени. Схемата била толкова успешна, че бащата на Паруш Парушев за отрицателно време вдигнал четириетажен палат и накупил злато с килограми.

 

Паро Боксьора не наследил престъпния бизнес на татко си Наско Пупата, а се включил в мръсния бизнес с ало-измами по телефона. Паруш е изтърпял в затвора 2-годишна присъда за телефонни измами като част от прочутата банда ало-измамници от русенското село Ветово, ограбила спестяванията на хиляди наивни пенсионери от цяла България.

 

Докато излежава присъдата си в Софийския затвор, Паро Боксьора съумява да спечели доверието на своя съкилийник Камен Желев. През 2014 г. роденият в Ямбол бандит беше зрелищно арестуван като бос на престъпна банда за рекет и незаконна лихварска дейност, осъществявана чрез дружеството „Креди лайн“, а впоследствие се сдоби със 7-годишна осъдителна присъда за-ради множество случаи на потрошени от бой и инквизирани с железни тръби длъжници от наетата от него да събира силово вземанията Банда на Рижите.

 

„В затвора Паро Боксьора успя да омае Камен Желев, който му повери огромна сума за разширяване на лихварската дейност.

Разправят, че Камен Желев е дал над 2 млн. лв. на Паруш и му е осигурил издаването на лиценз под наем за извършване на финансова дейност Така Паруш набързо отвори няколко офиса за бързо кредитиране в крайните квартали на София. Преди това имаше само заложни къщи“, описват възхода на горнооряховския бандит запознати от ъндърграунда.

 

Когато в началото на 2020 г. Камен Желев излиза от затвора, осъзнава, че също е измамен от протежето си. Ямболският лихвар, изградил мощна нелегална финансова империя в цяла Южна България, директно е отрязан от Паруш, когато си иска парите с начислена към тях 10% годишна лихва.

 

Разправят, че шефът на Бандата на Рижите наема друга престъпна групировка, която да принуди Паро Боксьора да върне милионите. Срещу обещано щедро възнаграждение с казуса се заемат членовете на хулиганската банда „София Запад, които същевременно също откриват офиси за бързи кредити с пари на Камен Желев.

 

На 29 март 2020 г. петима силоваци от „София Запад“ организират засада на Паро Боксьора пред супермаркет на оживен булевард в „Орландовци“. Паруш и неговият бодигард – боксьорът Сашо Пацов, лежал в затвора за убийство и търговия с дрога, са нападнати с железни тръби от ударниците Павката, Томи, Любо Делев, Боби от Петрич и Теди Хитлера. Тогава Паруш вади пистолета и това го спасява, а впоследствие преследва с кола нападателите си и стреля с пистолет на улица „Христо Станишев“, като два от куршумите попадат по дограмата на къща в „Орландовци“. Няколко дни по-късно двама маскирани биячи нападат, пребиват и ограбват жената на Паро Боксьора – Валерия. Дамата е издебната пред лъскав бутик в центъра на София и освен че е брутално бита, олеква с над 20 000 лева.

 

Паро Боксьора отвръща на удара в средата на месец април 2020 г., когато придружен от 20 мъже, сред които Наско Гаргата, атакува един от офисите на „София Запад“ за бързо кредитиране в квартал „Разсадника“. Тогава масовото кръвопролитие е стопирано от отряд „Кобра“ на МВР, а над 40 въоръжени полицаи арестуват няколко от биячите от двете банди. Разправят, че след още няколко подобни нападения, останали в тайна за медиите, през лятото на 2022 г., Паро Боксьора и Камен Желев сключват примирие с посредничеството на Алексей Петров и дясната ръка на Румен Пашата – Митко Каратиста.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.