Убиецът Кристиян Петров напуска страната

https://crimes.bg/kriminalno/ubiecat-kristiyan-petrov-napuska-stranata/37614 Crimes.bg
Убиецът Кристиян Петров напуска страната

Перничанинът Кристиян Петров, който през октомври 2004 година безскрупулно закла и разчлени съученика си Кристин Иванов, се готви да напусне страната с още прясно напечатания задграничен паспорт в джоба си. 

Кръвожадният убиец излезе предсрочно от Бобовдолския затвор в началото на декември заради добро поведение. След 10 години зад решетките Кристиян е вече с нова лична карта и задграничен паспорт, а всички - от роднините на заклания Кристин до съпричастни към трагедията граждани - са на мнение, че душманинът се готви да напусне страната.

Става ясно, че въпреки изтеклата декада убиецът не е платил и стотинка за зверството. "Потресени сме! Какви са тия закони? До момента Кристиян не е платил и един лев кръвнина. Парите не ни интересуват, но трябва да има правосъдие. Искахме да съдим държавата в Страсбург, но разбрахме, че не можем", каза майката на убитото момче - Емилия Андонова. Съдът присъди Петров да плати кръвнина в размер на 200 000 лв. По време на убийството, потресло цялата страна, Кристиян бе непълнолетен и парите се дължаха от родителите му. Въпреки множеството описи и запори на имущество до момента те не са дали и стотинка на почернените родители. Промените в законодателството обаче са в полза на касапина.

Преди години законът не допускаше издаване на задграничен паспорт на длъжник за кръвнина, по-късно обаче е отменен. Така Кристиян може да изчезне зад граница преспокойно и вместо да плаща за кървавото зверство, да работи и харчи за себе си. 

На 10 октомври 2004 година не само Перник, но и цялата страна изтръпна от съобщението за ужасяващото престъпление. На фаталната дата съучениците от Техническата гимназия „Юрий Гагарин" играли карти в дома на бабата на Петров. В пристъп на ярост Кристиян съсякъл Кристин, като младежът починал в страшни мъки от кръвозагуба, се твърди в експертното становище на патолога. Извършителят Кристиян е нанесъл два удара по главата на жертвата си с брадва, но не те са били смъртоносни, а прерязването на гърлото и сънната артерия, които предизвикали белодробна емболия. След като Кристин издъхнал, килърът хладнокръвно нарязал тялото на съученика си и заровил частите в гората над стадион "Металург" в града. Извергът отсякъл краката на бездиханния Кристин до коленете, като обезкостил бедрата му. След това с един замах гилотинирал жертвата и отсякъл и ръцете. Уморен от зловещото деяние, Кристиян подредил вътрешните органи във фризера, а след това се прибрал вкъщи, легнал и спокойно заспал.

Въпреки високия си професионализъм дори и криминалистите се вцепенили от гледката в апартамента, където е извършено убийството. Там те открили части от тялото на Кристин. Във фризера били подредени найлонови пликове с вътрешните органи на момчето и месо от бедрата му. Пернишкият окръжен съд наложи почти максимално наказание на Кристиян, но за добро поведение той бе пуснат предсрочно.

След излизане от зандана никой не е виждал Кристиян. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.