Това не е държава! Мария Гиздева, която се защити от Боньо Фаса, влиза в затвора за 12 години?

https://crimes.bg/kriminalno/tova-ne-e-darzhava-mariya-gizdeva-koyato-se-zashtiti-ot-bonyo-fasa-vliza-v-zatvora-za-12-godini/28263 Crimes.bg
Това не е държава! Мария Гиздева, която се защити от Боньо Фаса, влиза в затвора за 12 години?

Мария Гиздева все още не е оневинена и делото се влачи от 6 години!


Не живеем в нормална държава и това се доказва при всеки криминален случай. Преди 6 години ученичката в Стара Загора Мария Гиздева се защити от изнасилване, но и до днес тя е подсъдима за убийство.


Нападателят й Богдан Динев е доказан рецидивист, който е излежал общо около 30 години по българските затвори, повечето пъти заради изнасилвания. Това обаче не е достатъчно за разследващите да оневинят Мария и делото срещу нея върви чак до днес. Последното му отлагане е за тази есен.


Обвинение срещу момичето, което днес вече е на 24 г., идва от дъщерята на Фаса Изабела, която е завела граждански иск. При успех тя ще получи парично обезщетение от Мария, но още не е уточнила какъв размер сума иска.


Най-абсурдното обаче е обвинението, което е формулирано на Гиздева. То е за убийство по непредпазливост при умишлено създадена тежка телесна повреда. Откога самозащитата е умишлено създадена телесна повреда, се пита в загадката.


Наказанието, което се предвижда по това обвинение, е от 3 до 12 години затвор. Така че Мария най-вероятно един ден ще влезе в затвора.


Припомняме, че на 25 юли 2016 г. сервитьорката Мария Гиздева намушка в бедрото Богдан Динев – Боньо Фаса. Той я примамил в дома си с мотива, че иска да я запознае с дъщеря си.


Когато се усамотили, й се нахвърлил сексуално, но поискал само орална любов, защото наскоро бил прекарал инсулт и нямал сили за друго. Когато седнал в очакване момичето да коленичи пред него, девойката взела един нож и го намушкала. Тя засегнала артерия, поради което той изгубил много кръв и починал.


Най-голямата грешка на Мария е, че взима дебитната му карта и през следващите 24 часа се опитва да тегли пари от нея. Това дава основание на обвинението да превърне случая от самозащита в обир.


Макар да не й е наложена забрана да напуска България, Мария се явява редовно на всички заседания на съда. Делото обаче се влачи вече 6 години и има предпоставки да се влачи поне още толкова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.