Срам: КАТ спипаха лекар да шофира дрогиран

https://crimes.bg/kriminalno/sram-kat-spipaha-lekar-da-shofira-drogiran/28286 Crimes.bg
Срам: КАТ спипаха лекар да шофира дрогиран

Лекар, и то детски беше заловен от полицията да шофира автомобила си след употреба на кокаин. Освен това същият е и преподавател по медицина и обучава студентите за бъдещи лекари.




Арестуван е за 24 часа и е отведен да близко районно управление.


Пред репортери инспектор Кръстев от КАТ заяви, че вече 30 процента от спрените водачи са под въздействие на някакъв наркотик. Той заяви, че често колегите му познават по поведението и шофирането дали водачите са употребили забранени субстанции. Все пак те не са толкова лесни за определяне дали водачите са ги употребили в сравнение с големи количества алкохол.


За десет дни в столицата са хванати 30 шофьора, използвали дрога и управляващи колите си след това.


 


Полицаят заяви, че най-често употребявани са канабис и амфетамини.


Най-яркият случай от тези дни е на водач, заловен с коктейл от три вида наркотик в кръвта си.


 


Според психолог Виктория Казакова от център за превенция на наркомания няма официални точни данни на употребилите наркотик, но все пак зачестяването на случаите е много тревожно. Това поведение се приема от подрастващите, като нещо нормално и развиват все по-голяма зависимост в последствие.


Според нея хората с такива проблеми е нужно да бъдат подложени на психиатрична експертиза и принудително лечение.


 


Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.