Съдят Наско Гаргата за измама в особено големи размери

Наркобандитът лъгал пандизчии, че ще им издейства работа зад решетките

https://crimes.bg/kriminalno/sadyat-nasko-gargata-za-izmama-v-osobeno-golemi-razmeri/110158 Crimes.bg
Съдят Наско Гаргата за измама в особено големи размери

Наркобандитът лъгал пандизчии, че ще им издейства работа зад решетките

Популярният наркобандит Атанас Мечев – Наско Гаргата, който излежава 5-годишна присъда за търговия с дрога ще бъде даден на съд по ново обвинение – измама в особено големи размери.

 

Разследването е установило, че през последната година татуираният силовак от Разлог е прибрал огромни суми от други затворници, обещавайки им да облекчи положението им зад решетките като им уреди работа в пандиза, дългосрочни отпуски, въдворяване във ВИП килии и дори предсрочно освобождаване.

 

Според запознати 39-годишният бандит е прибрал над 100 бона от шестима затворници като не е изключено завлечените от него да се окажат в пъти повече. За момента не става ясно дали в схемата му са участвали и надзиратели от Централния софийски затвор.

Криминалистите започнали да разследват измамите му преди няколко седмици, след като срещу него бил подаден сигнал от Надя Грозданова – сестра на осъдения на 17 години лишаване от свобода заради поръчково убийство на баща си Живко Грозданов.

 

Тя посочва в жалбата си, че е броила 30 бона на Гаргата от общо поисканите 100 000 лв. през миналата есен като в замяна той  я уверил, че ще издейства работа на брат й зад решетките, а впоследствие ще уреди и предсрочното му освобождаване.

 

Предстои събраните материали за Наско Гаргата да бъдат предадени на прокуратурата за повдигане на обвинение в измама в особено големи размери, което се наказва със затвор от 3 до 8 години.

 

Новото обвинение срещу него идва само 2 месеца, след като излезе на свобода, отлагайки излежаването на 5-годишната си присъда заради животозастрашаващо сърдечносъдово заболяване.

Само през последните години той претърпял 3 сърдечни операции и има поставени клапи.

 

Разбира се рязкото влошаване на здравословното му състояние предизвиква сериозни съмнения у криминалистите. Причината е, че съвпада със стартиралото в началото на февруари т.г. разследване за наркотрафик и търговия с дрога срещу него.

Стартиралото разследване все още е в начална фаза, но според полицейски източници, Наско Гаргата ще се сдобие с ново обвинение.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.