Разкрита е организирана престъпна група за телефонни измами в София и областта

https://crimes.bg/kriminalno/razkrita-e-organizirana-prestapna-grupa-za-telefonni-izmami-v-sofiya-i-oblastta/29173 Crimes.bg
Разкрита е организирана престъпна група за телефонни измами в София и областта

Престъпна група за телефонни измами, действаща организирано в София и областта беше разкрита от служители на ГД "Национална полиция", съобщават от пресцентъра на МВР.Вчера под ръководството на ГД "Национална полиция" е проведена акция за противодействие на телефонните измами. В операцията са участвали служители на ОДМВР-Велико Търново, ОДМВР-Пловдив и СДВР.Трима участници в престъпна група за извършване на измами са задържани.В района на с. Бяла черква, Павликени, в лек автомобил, са открити двама от тях. Те са П.Н, по прякор-Калчо, на 31 години и Е.Ф., по прякор-Енгин, на 32 години. Калчо е с криминално досие за кражби, измами, блудство с малолетни, причиняване на смърт по непредпазливост и има присъда за кражба.Енгин е известен на полицията с управление на МПС без документ, има присъда за управление на МПС в нетрезво състояние.В София е задържан третият участник в групата - 33-годишният Л.Л., който е куриер в структурата на групата.Полицейските служители до момента са иззели множество SIM-карти и мобилни устройства за извършване на измамите. Групата е автор на много фалшиви обаждания в София и страната. 30 опита за измами главно на възрастни граждани са предотвратени от полицейските служители само през последните седмици.Сценариите са няколко. Измамниците звънят на случайни номера и искат пари за пострадал при пътен инцидент близък, който има нужда от спешна операция и поставяне на златен пирон и събират от близките пари и накити. Други схеми са: внезапно обаждане за пътен инцидент, при който роднина е блъснал скитник и иска пари, за да подкупи свидетели на произшествието да кажат, че човекът сам е скочил пред автомобила. Понякога измамниците казват, че роднина или близък е получил инфаркт и има нужда от определена сума, за да бъде опериран от специалист в хирургията.Арестуваните са задържани за 24-часов срок. Работата по случая продължава.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.