Митничарите шокирани: Вижте какво откриха в камион на Калотина

https://crimes.bg/kriminalno/mitnicharite-shokirani-vizhte-kakvo-otkriha-v-kamion-na-kalotina/27563 Crimes.bg
Митничарите шокирани: Вижте какво откриха в камион на Калотина

В петък миналата седмица служители на Митницата на ГКПП Калотина правят проверка на камион, след като той попада в рисковите според софтуера на агенцията. Тежкото возило превозва оборудване за автосервизи и пътува от Германия за Турция, водачът е турски гражданин с инициали Г. Я. Той представил на граничните власти документи за превозваната стока.


Опитните служители претърсили кабината и премахнали панел в нея, който прикривал кухина, в която се намирали 4 пакета, облепени с тиксо.


След работа с шофьора и разпити, той съобщил за още един плик, който бил укрит под арматурното табло на камиона. Съдържанието и в 5-те найлонови пликове е бяло прахообразно вещество. Извършените първоначални тестове на субстанцията показват, че тя е кокаин.


Общото установено количество е 5 540 грама, като според запознати стойността му се оценява на над половин милион лева. Иззети са документите на камиона, телефоните на водача, а товарната композиция също е задържана в рамките на разследването.


Прокурорът, който наблюдава делото е постановил шофьорът на камиона да бъде задържан за 3 денонощия, а в съда ще бъде внесено искане за постоянния му арест до приключване на делото.


Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.