Меле в кантората на топ адвокат предизвика Иван Вазелина

https://crimes.bg/kriminalno/mele-v-kantorata-na-top-advokat-predizvika-ivan-vazelina/27354 Crimes.bg
Меле в кантората на топ адвокат предизвика Иван Вазелина

Прословутият побойник Иван Балабанов, по-известен като Вазелина е нахлул с гардовете си в кантората на известен столичен адвокат и го набил. Инцидентът се разиграл преди седмица, твърдят запознати.


Тук е мястото да уточним, че въпросната кантора се намира в близост до сградата на столичната дирекция на МВР, а адвокатът, иначе възпитаник на школата в Симеоново, има богата палитра от клиенти – от знакови предводители на силови групировки до политици.


Този юрист е част от армията адвокати, на които Вазелина, както и брат му Велко Балабанов – Халката, възложили защитата си по многобройните им дела.

Причината за атаката срещу известната кантора е най-общо казано недоволство от работа й.


Вазелина, наричан още Кривото око, и Халката очаквали, че след като плащат на адвоката си астрономически хонорари и дават пари за рушвети в съда и прокуратурата, ще се измъкнат набързо от разправиите си с правосъдието. Нищо подобно обаче не се случва, делата срещу двамата братя-роми не само не се прекратяват, но и набъбват като лавина.


Затова Вазелина, афектиран, че поредно дело срещу него влиза в съда, въпреки тлъстите хонорари, които плаща, нахлул с гардовете си да иска обяснение. „Когато юристът се сопнал, последвали грозни обиди по негов адрес и яростна саморазправа, разкриват запознати. От всичко това адвокатът излязъл със сцепена устна и охлузвания и после разказвал из Съдебната палата, че се е спънал и паднал по време на лов.”


Не става ясно как е щяла да завърши случката в иначе луксозната кантора, ако не била намесата на бивш антимафиот, преди време осъден като наркобос, който придружавал Вазелина. От години той е ментор на Балабанов. Командосът успял да усмири протежето си, след което заедно с охраната си се изнесли от кантората.


„Кортежът им от бронирано „Ауди“ и джип „Тойота“, с полицейски буркани, потеглил с мръсна газ към дома на бившия антимафиот в баровски квартал „Драгалевци“, споделят очевидци. Те допълват, че след инцидента, по съвет на командоса-наркобос, Вазелина се опитал да се извини на адвоката. Честолюбивият юрист обаче отказал да приеме подадената му ръка. Свалил записите от охранителните камери в офиса си и си извадил медицинско.


След това възложил на близка юристка да подготви сигнал до прокуратурата за побоя. Все пак с цената на много щедър откуп и луксозни подаръци адвокатът бил умилостивен. Вазелина и неговият бос успели да се разминат с поредното дело, поне засега.

Интересно е обаче дали след този инцидент братя Балабанови ще останат клиенти на горделивия адвокат, чиято кантора ги представя по една дузина дела за измами в цялата страна.

Източник: Уикенд

1 Коментара

Ивайло

преди 1 година

Спрете да занимавате с тия утрепки Вазелина и Халката.Толко ли са страшни бре.Утрепки от Панагюрище. Не може ли да се сезира прокуратурата и да ги задържи тия престъпници за постоянно.Докога ще ни занимават разни статии с тях.Големият шизофреник,малкият прост селяк . И двамата нямат един ден трудов стаж А парадират с пари и живеят охолно . Затвор е думата!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.