Мастит шеф в полицията въоръжил Георги Семерджиев. Кой е той?

https://crimes.bg/kriminalno/mastit-shef-v-policiyata-vaorazhil-georgi-semerdzhiev-koy-e-toy/28311 Crimes.bg
Мастит шеф в полицията въоръжил Георги Семерджиев. Кой е той?

Рецидивистът Георги Семерджиев се е въоръжил със законен боен пистолет „Макаров“, благодарение на мастит полицейски шеф още преди три години.


Фактът, че проваленият футболист разполага с полицейска стоп палка, полицейска лампа и законно огнестрелно оръжие лъсна след причинената от него кървава катастрофа, в която издъхнаха две невинни жени.Разрешителното на Георги Семерджиев за боен пистолет е подписано през 2019 г. от тогавашния полицейски шеф в Ботевград гл. инсп. Красимир Кирилов.

Към момента на подписване на разрешителното, рецидивистът не е имал право да разполага с бойно оръжие, тъй като вече е бил залавян с наркотици и съден като част от групата за търговия с дрога.

Освен това в досието му фигурирало и обвинението за манипулиране на резултати от футболни мачове от 2010 г., когато е било прекратено.


Всичко сочи, че Георги Семерджиев се е сдобил неправомерно с огнестрелното оръжие именно благодарение на гл. инсп. Красимир Кирилов.

По всяка вероятност проваленият футболист е бил въоръжен със законен пистолет по устно искане на ГДБОП с мотива, че е защитен свидетел на прокуратурата по дело за наркотици срещу бандата на Ради Ланеца и се е предполагал, че има риск за живота му.


Въпреки това обаче нито един от столичните началници не е пожелал да си сложи главата в торбата, подписвайки разрешително за оръжие на човек, който търгува с дрога.

Поради тази причина са опрели до тогавашния полицейски шеф в Ботевград, който да свърши мръсната работа.


Припомняме, че през тези дни се появи и твърдението, че Георги Семерджиев и организацията му са снабдявали с дрога депутати от ПП.

Слухът упорито се носи в кулоарите на Народното събрание.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.