Крокодилите отиват на съд

https://crimes.bg/kriminalno/krokodilite-otivat-na-sad/37779 Crimes.bg
Крокодилите отиват на съд

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу бандата на Емил Милев - Крокодила. Освен него на подсъдимата скамейка застават членовете на организацията Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров.

Според обвинението групата е действала в периода 2004 - 2013 г. и е създадена с цел кражби и въоръжени грабежи. Престъпниците разполагали с пистолет ЧЗ 75, пушки помпи и автомат "Калашников". Ползвали "Опел Омега", маскиран с полицийски атрибути - синя лампа, както и полицейски униформи.

Бандитите спирали автомобили по магистрала "Тракия" и представяйки се за полицаи, обирали пътуващите в тях. Крокодилите нашумяха през декември 2009 г., когато край Вакарел обраха турски гражданин, а след това последва гонка и престрелка с полицията. Тогава бе убит един от членовете й - Димитър Митров - Богровеца.

Крокодила пък избяга и дълго време бе издирван. Междувременно според обвинението е извършил грабежите на бензиностания "ОМВ" на бул. "Ботевградско шосе", откъдето задигнал 5440 лева през 2010 г., както и друга частна бензиностанция.

От четиримата само Крокодила е в ареста. Под домашен арест е Едуард Павлов. Лазаров е с гаранция от 2000 лева, а Мартин Димитров - с подписка.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.