Изненада: Мъж отиде за задграничен паспорт, последва арест на гишето

https://crimes.bg/kriminalno/iznenada-mazh-otide-za-zadgranichen-pasport-posledva-arest-na-gisheto/27892 Crimes.bg
Изненада: Мъж отиде за задграничен паспорт, последва арест на гишето

Съдът в Пловдив пусна под домашен арест, който бе задържан с Европейска заповед от Германия. Магистратите постановиха той да носи постоянно електронно устройство за следене.


Заповедта от Германия е издадена през юли месец тази година. Властите там искат да им бъде предаден И.Т, за да го подведат под наказателна отговорност за членство в престъпна група, която се заминавала с компютърни измами и са успели да се облагодетелстват с над 1 200 000 лева.


В хода на делото И.Т е потвърдил,  че е бил служител в кол център там, като категорично отрича да е извършвал престъпления. Преди около година останал без работа, като решил да се върне в Пазарджик. Преди няколко дни той посетил бюрото за издаване на документи в Пазарджик за задграничен паспорт, като последвало моменталното му задържане от полицаите. Преди това той не знаел, че е издирван.


Апелативният съд, който разглежда делото на Окръжен съд Пазарджик, че има реална опасност издирваният да се укрие, но не до толкоз, че да бъде вкаран зад решетките до делото. Те приели, че подходящата мярка е домашен арест с гривна за проследяване. Решението на съда е окончателно и не може да се обжалва.


Източник: plovdiv24.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.