Инспектор-мераклия съблече лекарка, за да търси опиати в бельото й

https://crimes.bg/kriminalno/inspektor-merakliya-sableche-lekarka-za-da-tarsi-opiati-v-belyoto-y/27353 Crimes.bg
Инспектор-мераклия съблече лекарка, за да търси опиати в бельото й

Скандални сцени се разиграват в затвора в Кремиковци. Затворник стоварва пейка върху пазач, а инспектор от „Вътрешна сигурност” разсъблича лекарка, уж за да търси в нея скрити опиати.


Тези случаи, са слабо казано разтърсващи, а в същото време от ГДИН се правят на не чули и не разбрали и не е ясно дали ще има проверки и наказания. По-скоро потърпевшите сами ще водят дела, предполагат колегите им.


Бруталната сцена, при която затворник пребива пазач с пейка, се разиграва на 24 октомври. От удара надзирателят получава травми по главата и тялото си. Той има медицинско и няма съмнение, че ще се стигне до процес.


Оказва се обаче, че служител с фамилия Георгиев от „Вътрешна сигурност” е имал предварителна информация за готвеното нападение. Необяснимо защо обаче той не е предупредил колегите си. Не е взел и мерки, за да предотврати нападението, което по чудо не е завършило с фатална развръзка, гневят се служители от правосъдното министерство. Вместо това въпросният Георгиев се разпоредил случаят да бъде прикрит. „Той самият се е оплел в такава мрежа от информация и дезинформация и вероятно затова си вярва, че ще успее да скрие съучастието си в побоя”, коментират запознати.


Ден след нападението над пазача се разиграва нова сцена. Сутринта на 25 октомври инспектор от „Вътрешна сигурност”, да го наречем Драго, скандално обвинява медицинско лице от затвора в Кремиковци, че е трафикантка на наркотици. Името и точната длъжност на служителката не се споменават по разбираеми причини. Жената била обискирана до голо под претекст, че уж внася психотропни препарати, които продава на затворниците. Драго ровил в чантата й, а също и в бельото й дали не е скрила опиати!


Служители в затвора в Кремиковци имат обяснение на недопустимото претърсване. Те са категорични, че в дъното на всичко това е неприкритият любовен интерес на служителя от „Вътрешна сигурност” към медицинското лице. Затова той си измислил „основателните съмнения”, за да се доближи до нея под формата на служебно претърсване.

„Това е чиста проба сексуален тормоз на работното място, категорични са служители. В друга страна инспектор Драго щеше да изхвърчи като тапа, но тук ръководството на ГДИН си затваря очите, уж нищо не се е случило”, отбелязват те.


След обиска, който повече приличал на опипване, потърпевшата вдигнала кръвно и била приета за лечение. „Въпреки атлетичното си тяло, на което инспектор Драго явно е хвърлил мерак, жената не успя да се пребори със стреса”, коментират колегите й. Те очакват тя и мераклията да продължат срещите си съвсем скоро, но в съдебната зала.


Запознати припомнят и друга история с участието на инспектор Драго. През април 2021 г. той натопил надзирател от затворническото общежитие в Казичене, че е предал 50 лева на осъден. Парите му ги дават близки на затворника, при това пред очите на много хора, които чакат за свиждане или предават багаж за обитатели на общежитието. След намесата на инспектор Драго надзирателят е уволнен, въпреки че само два месеца по-рано е получил осмата си служебна награда.


В закона обаче ясно е написано, че затворниците имат право на пари, когато излежават присъди в общежития от открит тип. А кой друг да им ги даде, ако не техните близки. При това предаването на парите не е станало скрито-покрито. Следва дело и Административният съд в София отменя уволнението и осъжда ГДИН да заплати разходите по процеса, както и 8 заплати по 2500 лева на надзирателя.


„Инспектор Драго здраво се е бетонирал, защото е под закрилата на Петър Караколев-Гребеца, началника на „Вътрешна сигурност” в ГДИН”, разкриват запознати. Те допълват, че въпросната „Вътрешна сигурност” е прекръстена на „Гестапо” от служителите в затворите, заради методите, които използва.

„Колеги развиха шпиономания, покрай тези набези на „Вътрешна сигурност”, въобразяват си, че някой непрекъснато ги подслушва, следи и им подлага динени кори. До този тотален стрес се стигна, понеже от този изкуствено създаден сектор действат брутално, създават страх, само и само, за да оправдаят модела и съществуването си, а също и високите си заплати”, категорични са те.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.