Гълъбин Боевски завъртя бизнес с мръсните пари, изкарани от дрога и „пеперудки“

https://crimes.bg/kriminalno/galabin-boevski-zavartya-biznes-s-mrasnite-pari-izkarani-ot-droga-i-peperudki/27064 Crimes.bg
Гълъбин Боевски завъртя бизнес с мръсните пари, изкарани от дрога и „пеперудки“

Щангистът с престъпен нрав Гълъбин Боевски изпра незаконно изкараните милиони в Португалия. Олимпийският шампион е успял да слее два криминални финансови потока в едно легално бизнес начинание – хотел в морска перла в Южна Португалия.


След дълги перипетии и спънки от прокуратури по цялото земно кълбо, ВИП спортистът с досие на наркодилър успял да канализира парите от дрога и „пеперудки“ в нормален бизнес, който да му донесе статут на хотелиерски бос.


На първо място в изпирането на богатството стоят пачките т дрога. Както е известно на 24 октомври 2011 г. Боевски бе арестуван на летище „Гуарульос“ в Сао Пауло, Бразилия, при опит да напусне страната с 9 кг. кокаин. На дъщерята на Боевски – Сара, в чийто багаж бе открит наркотикът, бе позволено да напусне Бразилия. Той твърдеше, че е купил куфарите от там и не знаел как наркотиците са се озовали в тях.
В края на декември същата година директорът на ГДБОП съобщи, че кокаинът е бил предназначен за България и Боевски е щял да бъде щедро възнаграден за пренасянето му. На 3 май 2012 г., той бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия. Изненадващо на 22 октомври 2013 г. Боевски напусна Бразилия, а МВнР потвърди, че е освободен. Смята се, че е спазарил свободата си срещу информация и пълни самопризнания, че зад канала за кокаин от Бразилия до Европа стои бивш бос на ВИС, за когото е набирал „мулета“ за пренасяне на наркотиците и че самият той е бил такова муле.


Вторият канал за незаконни приходи, които Гълъбин трябваше да осветли и вкара в обращение, са пачките от сводничество, за които също бе разследван. На делото той дори се изцепи, че не помни колко точно пари е изкарал от прословутия бар „Скандал“.


През юли преди 4 години той изплува от нелегалност, за да даде показания по случая със „Скандал“, по който подсъдими бяха с бившия му авер Валери Попов.

След като даде подробности по работата на заведението, Боевски бе разпитан и за фирмата „ВИП Скандал“. От думите му става ясно, че в преобладаващата част от случаите разпределяли дивидентите по банков път и не е взимал суми на ръка.


Припомняме, че синът на Боевски – Пол, също бе обвинен за притежание на 46.73 гр. наркотици, с цел разпространение.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.