Данчо Релето отново е част от криминални мрежи по разфасоване и препродажба на луксозни возила

Той не е сред задържаните

https://crimes.bg/kriminalno/dancho-releto-otnovo-e-chast-ot-kriminalni-mrezhi-po-razfasovane-i-preprodazhba-na-luksozni-vozila/113665 Crimes.bg
Данчо Релето отново е част от криминални мрежи по разфасоване и препродажба на луксозни возила

Той не е сред задържаните

Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания на богаташи „Наглите“, е разследван от МВР като част бандата автоджамбази, разбита преди дни в област Бургас.

 

При полицейската акция, проведена в началото на седмицата във Враца и Бургас, бяха задържани 11 човека, обединени в престъпна мрежа за кражба, продажба и разфасоване на части на скъпи возила.

 

МВР продължава издирването на Данчо Релето като част от мрежата на автоджамбазите, след като бе уличен като един от хората, снабдявали част от арестуваните джамбази с техника за отключване и запалване на автомобили. Твърди се, че е посредничил и при сделките с крадени авточасти.

 

Разплитането на схемата е започнало в средата на миналата седмица, след като в Слънчев бряг само за няколко часа били задигнати два джипа „Инфинити“ от курортисти. Ченгетата от Бургас установили, че крадените коли заминават по магистрала „Тракия“ към Сливен, но оборудвани с фалшиви регистрационни табели. Возилата се разфасовали в бивша селскостопанска постройка в сливенското село Гавраилово.

 

В депото са открити 4 крадени джипа и автомобил „Рено“, както и множество двигатели, брони, седалки, джанти и други авточасти, които били изпращани на търговци на авточасти из цялата страна. Арестувани са и петима мъже, като впоследствие те са освободени.

 

В хода на полицейската операция в хотелски стаи в Слънчев бряг, са били арестувани трима джамбази от Враца и Видин, установили се в курортния комплекс още в началото на месец юни. Предполага се, че триото. престъпници е задигнало над 10 скъпи возила по Южното Черноморие само за последния месец. При арестите на бандитите е открита техника, с която крадците сканирали сигнала от заключващите устройства и правели ключове близнаци, с които после задигали джиповете. Твърди се, че устройствата са били подсигурявани от Данчо Релето. Той не е сред арестуваните, тъй като напуснал Слънчев бряг седмица преди акцията на МВР да бъде проведена. Според полицейски източник, Релето е издирван със скрит бюлетин на МВР.

 

Само преди 3 месеца – в средата на месец април т.г., Данчо Релето беше арестуван заедно с автоджамбазина Петър Берберов за кражба на джип „Тойота“, похитен през нощта от паркинг пред жилищен комплекс в столичния ж.к. „Младост“4. Половин час след дръзката кражба Данчо Релето и сподвижникът му Берберов бяха закопчани от полицията в гараж на другия край на София – в „Надежда“. Впоследствие обаче Даниел Димитров беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 3 000 лв.

 

Залавянето на Данчо Релето с крадена кола дойде само 15 месеца след предсрочното му освобождаване от затвора заради... добро поведение. Бандитът трябваше да излежи в пандиза 18-годишна присъда заради участието му във всичките 13 отвличания на „Наглите“, но през

януари 2022 г. беше амнистиран от съда цели 6 години по-рано след положителни становища, дадени от представителите на администрацията на затвора, на прокуратурата и на полицията. Релето е работил зад стените на затвора, което е намалило наказанието му с 4 г. и на практика са му оставали да лежи още две години, стана ясно след предсрочното му освобождаване.

 

Прокуратурата в София все още не е внесла в съда обвинителен акт срещу Данчо Релето за крадения автомобил, с който беше заловен в депо в „Надежда“ терористът от „Наглите“. Заради това вместо да бъде върнат обратно в затвора, Данчо Релето продължава да краде луксозни автомобили и да участва в криминални мрежи по разфасоването и препродажбата им. Твърди се, че след последния си арест в София Димитров практикува престъпния занаят по Южното Черноморие и в Пловдив съвместно с джамбази от Враца.

 

Още преди да бъде арестуван през есента на 2009 г. като част от бандата за отвличания „Наглите“, Даниел Димитров – Данчо Релето е имал над 15 полицейски задържания за крадени возила, като нито едно от тях не е завършило с осъдителна присъда, припомнят познавачи на родния ъндърграунд.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.