Бандата на Илиян Истимарото пере милиони със сделки с имоти

https://crimes.bg/kriminalno/bandata-na-iliyan-istimaroto-pere-milioni-sas-sdelki-s-imoti/28479 Crimes.bg
Бандата на Илиян Истимарото пере милиони със сделки с имоти

Двама от най-върлите контрабандисти на цигари у нас, може да се каже и в Европа – Илиян Стефанов-Истимарото и Тодор Шопов-Мъжкия, изпират милиони евро с купуването на апартаменти лукс – разкрива пред изданието източник от специалните служби.


Тандемът ръководи нелегални цехове не само у нас, но и в Испания и Белгия. Стефанов и Шопов са сключили няколко имотни сделки за апартаменти на софийския бул. „България“. В тузарската кооперация двамата контрабандисти са напазарували огромни мезонети на цена, която гонят имоти в центъра на френската столица Париж – 4000 евро на квадрат. Иначе топконтрабандистите се фукат с яхти за по над 1 млн. евро, които стоят на док в Истанбул.


В престъпната група на Истимарото и Мъжкия имало стройна организация – Шопов се занимавал с набирането на майстори за цигарените машини и консумативите за тях, а Стефанов отговарял за пласмента на цигарите менте.


[caption id="attachment_65247" align="alignnone" width="300"] Истимарото (вдясно) има яхта за над 1 млн. евро[/caption]


Не само наши, но и чужди спецслужби наблюдавали престъпната дейност на тандема, но така и не събирали достатъчно доказателства като основания за задържането им. Истимарото и Мъжкия били изключително комбинативни и избягвали всякаква публичност. Разбойниците се срещали в селото на Мъжкия – пловдивското Марково, където Шопов имал палат.


Източник: „Уикенд“

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.