Апаши „ужилиха“ жестоко бизнесмен с прякор Японеца

https://crimes.bg/kriminalno/apashi-uzhiliha-zhestoko-biznesmen-s-pryakor-yaponeca/28172 Crimes.bg
Апаши „ужилиха“ жестоко бизнесмен с прякор Японеца

Умели апаши успели сериозно да ужилят смолянски бизнесмен. Задигнали са над 10 килограма злато и стотици хиляди левове. Обирът е станал в почивните дни, докато Беширов е бил извън Смолян.




Бдителни съседи са забелязали отворената входна врата, която стояла дълго по този начин и подали сигнал до полицията. Дошлите на място служители на реда констатирали, че е имало проникване в къщата и липсват сериозни суми и злато.


 


Шефът на полицията ст. комисар Костадин Пачеджиев е потвърдил за инцидента пред медиите, като е уверил, че се работи усилено по установяване на извършителите.


 


По информация на запознати със случая крадците са професионалисти и са разполагали с вътрешна информация. Открадната сума пари не се конкретизира, но става въпрос за 6-цифрена, а златото е над 10 килограма, които по пазарна цена са около 650 000 лв според чистота му.


 


Здраво Беширов – Японеца има влязла в сила условна присъда за лихварство след множество жалби до институциите от друг местен лихвар - Съби Хаджиев. Разследването по този случай датира от 2012-та година.


Японеца е заявил тогава, че не е лихвар, а съдружник и съсобственик на места заложна къща.


 


В областта е проведена акция Лихварите през 2012 г, като тогава един от арестуваните се оказа и общински съветник в община Неделино.


 


Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.